Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

17-10-2002
Wegwerkzaamheden
Rijksweg tussen Lombokstraat en Kastanjelaan

Binnenkort wordt gestart met de uitvoering van het herinrichten van de Rijksweg tussen de Lombokstraat en de Kastanjelaan. Het doel is om dit wegvak zo in te richten dat het geheel een betere uitstraling krijgt als toegang naar het centrum en ook beter in een 30 km-zone past. Hierdoor zal de verkeersveiligheid verbeteren en ook wordt daardoor verwacht dat de snelheid op dit wegvak aanzienlijk naar beneden gaat. De voornaamste aanpassingen zijn:

* De fietsers krijgen een plek op rode fietsstroken direct langs de rijweg.

* De Woerdstraat zal haaks op de Rijksweg aansluiten.
* Langs de Rijksweg komt een aantal parkeerplaatsen.
* Op de kruising Rijksweg / Kastanjelaan komt een plateau.
Voor de uitvoering van deze werkzaamheden is het noodzakelijk dit deel van de Rijksweg voor het doorgaande verkeer af te sluiten vanaf maandag 21 oktober tot ongeveer 20 december van dit jaar.

In deze periode zal het verkeer worden omgeleid. Deze omleidingroutes zullen door borden worden aangegeven.Hierdoor zal er vanaf maandag 21 oktober regelmatig verkeershinder ontstaan. Wij vragen u begrip voor het hierdoor ontstane ongemak en zullen zeker proberen de overlast tot een minimum te beperken.

In overleg met de politie en de bedrijven langs de Rijksweg wordt geprobeerd deze zo veel mogelijk toegankelijk te houden. De bussen zullen via de Kastanjelaan worden omgeleid. Ook het bevoorradingsverkeer naar het winkelcentrum zal via de Vergertlaan en de Kastanjelaan moeten rijden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Braam Wegenbouw B.V. uit Weurt.
Voor eventuele vragen verzoeken wij u contact op te nemen met de opzichter, de heer
R. Klein Haneveld van de afdeling Openbare Werken, bereikbaar onder telefoonnummer: 0316-279366.