Gemeente Sittard-Geleen


Vrijstelling bestemmingsplan Thorbeckestraat 4 Grevenbicht

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen zijn voornemens op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke ordening ten behoeve van een uitbreiding van de woning Thorbeckestraat 4 te Grevenbicht vrijstelling te verlenen van het aldaar geldende bestemmingsplan. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 17 oktober 2002 tot en met woensdag 27 november 2002 voor eenieder ter inzage. Gedurende deze termijn bestaat, eveneens voor eenieder, de gelegenheid schriftelijk zijn zienswijze ten aanzien van het bouwplan kenbaar te maken bij Burgemeester en Wethouders van deze gemeente.

Meldingen milieubeheer
artikel 8.41 eerste lid Wet milieubeheer

* de inrichting GND B.V., gelegen aan de Mortel 1D, te Born, met betrekking tot het van toepassing worden van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer voor een groothandel in bevestigingsmaterialen en een montagebedrijf voor staalconstructies;

* de inrichting Formafoam B.V., gelegen aan de de Heirweg 5, te Born met betrekking tot het van toepassing worden van het Besluit bouw en transportbedrijven milieubeheer voor een inrichting in pur converting;

* de inrichting Saint-Gobain Abrasives B.V., gelegen aan de Holtum Noordweg 11-7, te Born, met betrekking tot het van toepassing worden van het Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer voor het opslaan en distribueren van gereed product slijp- en schuurmaterialen.

Aanleg individuele gehandicaptenparkeerplaatsen artikel 26 Besluit Administratieve Bepalingen inzake Wegverkeer
* op parkeerplaats bij hoofdingang Teniersflat Geleen op verzoek van W. van Vessem wonende Teniersstraat 54;

* op parkeerstrook in Ursulinenstraat achter appartementencomplex Odasingel te Sittard op verzoek van H.M.Th. Geraerdts, Odasingel 213;

* voor woning Pieter Breughelstraat 22 te Sittard op verzoek van A.A. Schnieders;

* op parkeerstrook voor woning Paulusplein 5 te Sittard op verzoek van M.J.E. Theunissen

Deze maatregel zal middels het aanbrengen van een markering en het plaatsen van het verkeersbord no. E06, met het kentekennummer als onderbord, zoals aangeduid in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, worden aangegeven. Het genoemde besluit wordt genomen ter bescherming van weggebruikers en passagiers en ingevolge artikel 2, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 noodzakelijk geacht.
Het besluit ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage op de afdeling Plannen/eenheid verkeer (kamer A 4.02) tijdens kantooruren op de werkdagen dat het gemeentehuis te Geleen is geopend. Indien u het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, na datum van publicatie van het onderhavige besluit, bij het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard - Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard - Geleen een bezwaarschrift indienen. Voetpad Grote Dries Holtum onttrokken aan openbaar verkeer Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 september 2002, ingevolge artikel 9, lid 1 van de Wegenwet, uit oogpunt van sociale veiligheid en ter voorkoming van hinder c.q. overlast besloten heeft het voetpad grenzend aan de Grote Dries te Holtum, gedeelte gelegen tussen de huisnummers 26 en 28 (sectie B5522), aan het openbaar verkeer te onttrekken.

Dit besluit is vanaf heden voor een ieder ter inzage gelegd tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, locatie Geleen, bij de eenheid verkeer (kamer A.4.02).
Indien u het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, na datum van publicatie van het onderhavige besluit, bij de Raad der gemeente Sittard, Postbus 18, 6130 AA Sittard een bezwaarschrift indienen.
Instelling 30 km-zone
26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer bekend dat besloten is voor de navolgende verblijfsgebieden een 30 km-zone in te stellen:
Maastrichterbaan, Zeeheldenbuurt, Dassenkuil/Lutterade, Haesselderveld-Oud Geleen, Krawinkel-Oost, Krawinkel-West, Geleen-Zuid, Holtum en Obbicht.
Met het begrip verblijfsgebieden worden de gebieden zoals beschreven in het wegcategoriseringsplan, vastgesteld op 20 augustus 2002, bedoeld.
Deze maatregel wordt aangeduid middels de plaatsing van de (30 km/h-) zoneborden E10 (A1) en E11 (A1), zoals aangeduid in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. In het kader van Duurzaam Veilig Verkeer, uit oogpunt van verkeersveiligheid, ter bescherming van de weggebruikers/passagiers, zoals bedoeld in artikel 2, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994, wordt het nemen van bovenvermelde maatregelen wenselijk geacht. De opstelling van het inrichtingsplan, bestaande uit fysieke maatregelen, zoals drempels, wegversmallingen, verhoogde plateaus, e.a. zal in een later stadium in overleg met de betreffende Wijkplatformen plaatsvinden.
Het bovenvermelde (verkeers-)besluit is vanaf heden voor een ieder ter inzage gelegd tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, lokatie Geleen, bij de eenheid verkeer (kamer A.4.02).
Indien u het niet eens bent met de inhoud van het (verkeers-)besluit, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, na datum van publicatie van dit besluit, bij het Verordening speelautomaten gemeente Sittard-Geleen 2002 Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend dat:
I. de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 september 2002 heeft besloten de "Verordening speelautomaten gemeente Sittard-Geleen 2002" vast te stellen. In deze verordening is vastgelegd waar, hoeveel en welk soort speelautomaten mogen worden geplaatst (opstelplaatsenbeleid). Tevens is in deze verordening opgenomen hoeveel speelautomatenhallen mogen worden geëxploiteerd in de gemeente Sitttard-Geleen.
Dit besluit treedt in werking met ingang van zes weken na de datum van deze bekendmaking. Deze datum vervalt van rechtswege wanneer een inleidend verzoek tot het houden van een referendum over dit besluit onherroepelijk is toegelaten.
Tegelijkertijd met de inwerkingtreding van deze verordening komen de oude speelautomatenhallenverordeningen van de voormalige gemeenten Sittard en Geleen te vervallen.
Dit besluit ligt voor iedereen kosteloos ter inzage bij de recepties van het stadhuis te Sittard, het stadhuis te Geleen en het gemeentehuis te Born. Bovendien ligt een exemplaar ter inzage op de locatie Sittard, afdeling Openbare Orde en Veiligheid, kamer 313 dagelijks tijdens kantooruren van 09.00 uur tot 17.00 uur. Nadere informatie over dit besluit kan verkregen worden bij dhr M.C.M. Veders
(tel: 046-4596749; e-mail Maurice.Veders@sittard-geleen.nl). II. zij ingevolge het bepaalde in artikel 22 van de Tijdelijke referendumwet besloten hebben dat over het besluit ad I een referendum kan worden gehouden;
Tegen dit besluit ad II kunnen belanghebbenden ingevolge het bepaalde van artikel 144 juncto artikel 145 van de Tijdelijke referendumwet beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State binnen zes dagen na deze bekendmaking.
Ingevolge het bepaalde in artikel 44 van de Tijdelijke referendumwet kan iedere kiesgerechtigde binnen drie weken na de mededeling als bedoeld onder II een verzoek tot het houden van een gemeentelijk referendum indienen.
Nadere informatie over het gemeentelijk referendum kan worden ingewonnen bij dhr Luc Bertram van de afdeling Communicatie (tel: 046-4778020; e-mail: luc.bertram@sittard-geleen.nl)