Dienstenbond CNV

Fusie CMG en Logica: hoog tijd voor overleg met vakbonden! 17-10-2002

Persbericht

Onlangs is bekend geworden dat CMG en Logica het voornemen hebben om te fuseren. De CNV Dienstenbond gaat er vanuit op korte termijn een uitnodiging te krijgen voor overleg over de gevolgen van de fusie, zoals de SER
fusiegedragsregels voorschrijven. CNV Dienstenbond-bestuurder Maurice Limmen: Logica en CMG hebben vergelijkbare activiteiten. Zeker gezien het feit dat de bedrijven al hebben aangekondigd dat zij bij deze fusie besparingsmogelijkheden zien, is een overleg met vakbonden meer dan op zijn plaats.

Limmen: Wij vrezen een fors verlies aan werkgelegenheid, denk alleen al aan het samenvoegen van hoofdkantoren. Daarnaast kan in het algemeen gezegd worden dat bij de onderliggende partij in een dergelijk fusieproces de grootste gevolgen te verwachten zijn. In dit geval is dat CMG. Daar komt nog bij dat de bedrijfsactiviteiten van de beide bedrijven elkaar sterk overlappen; kortom reden genoeg tot zorg.

Limmen: "Wij roepen CMG dan ook op om nou 'ns gewoon met vakbonden om de tafel te gaan zitten. CMG moet nou eens stoppen met de principiële strijd om vakbonden buiten de deur te houden. Er is genoeg te doen, laten wij ons als vakbonden en CMG concentreren op de inhoud. Onze inzet is daarbij een verantwoord sociaal plan waarmee de sociale gevolgen van de fusie kunnen worden opgevangen.

Naar mening van de CNV Dienstenbond is overigens feitelijk sprake van een overname van CMG door Logica. Immers CMG zal 40% van de aandelen in het fusiebedrijf in handen krijgen en Logica 60%. Ook zal de positie van Logica in de nieuwe Raad van Bestuur een doorslaggevende zijn.

Op 25 oktober dient het hoger beroep tegen de uitspraak in kort geding. De bonden proberen daarmee alsnog te voorkomen dat CMG gebruik kan maken van de ontslagregels voor uitzendbureaus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CNV Dienstenbond-bestuurder Maurice Limmen, tel. kantoor: 023 - 565 1052 of mobiel: 06 - 2381 1392 of met persvoorlichter Rina van der Werf, tel. kantoor: 023 - 565 1052 of mobiel: 06 - 2000 5272.