Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-10-2002
Politieberichten van 17/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: inbraak autos
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Pres. Kennedylaan. Het linker portierraam werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 28-jarige inwoonster van Heerenveen, deed aangifte. Een auto op de Zwartstraat onderging hetzelfde lot. Hier werd het rechter portierraam vernield. Uit de auto werden een gsm met carkit, een navigatiesysteem met beeldscherm en een kentekenbewijs weggenomen. De eigenaar, 45-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een in aanbouwzijde woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Door vernieling van een ruit kon de schuifdeur worden geopend. Uit de woning werd handgereedschap ( zaagmachine, compressor en een schiethamer)weggenomen. Het gereedschap was eigendom van een bedrijf uit Apeldoorn. Een medewerker van het bedrijf, een 40-jarige inwoner van Dedemsvaart, deed aangifte.

Rinsumageest: dodelijke aanrijding
Vanmorgen omstreeks 07.50 uur kwam de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, op de Lauwersseewei met zijn auto frontaal in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 29-jarige inwoonster van Damwoude. De 25-jarige Leeuwarder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw werd lichtgewond. De man kwam uit de richting Leeuwarden en reed in de richting Dokkum. Door nog onbekende oorzaak kwam hij op de weghelft, die bestemd was voor het tegemoetkomende verkeer. Een traumahelikopter werd ingezet. Gedurende de afhandeling van de aanrijding werd de weg afgezet en het verkeer omgeleid. De omleiding duurde tot ongeveer 10.15 uur. De beide auto werden zwaar beschadigd.

Wolvega: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 08.20 uur vond op de kruising Haulerweg - Heerenveenseweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De bestuurster van een personenauto, een 28-jarige inwoonster van Wolvega, kwam van de Haulerweg en wilde met haar auto de kruising oversteken. Zij zag daarbij een personenauto bestuurd door een 25-jarige inwoonster van Gorredijk, die over de Heerenveenseweg reed, over het hoofd. De inwoonster van Gorredijk klaagde over pijn op haar borst. Zij werd door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Beide autos moesten in verband met de schade worden weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272