DEGEMEENTEN.NL

Personeels tekort bij de gemeenten weldra opgelost

WWW.DEGEMEENTEN.NL, de vacaturesite voor gemeentebanen

In het bedrijfsleven wordt al enige jaren gebruik gemaakt van het internet om vacatures bekend te maken. Voor de sollicitant is het internet een eenvoudige manier om zich te orienteren op en te zoeken naar een geschikte baan in het bedrijfsleven.
In steeds meer gevallen wordt het mogelijk om online te solliciteren, waarbij doelgericht en efficient te werk wordt gegaan. Doordat vraag en aanbod elkaar op deze wijze treffen, worden steeds meer vacatures vervuld middels het internet.
Sinds eind juli van dit jaar is er een speciale webpagina, waar alléén vacatures van de Nederlandse gemeenten gepubliceerd kunnen worden. Een gemeente geeft via een e-mail, faxbericht of telefoon te kennen dat zij een of meerdere vacatures wenst te plaatsen of men plaatst ze zelf via een inlogcode en wachtwoord.
Vacatures kunnen binnen enkele seconden op de site worden geplaatst en men kan direct reageren op de betreffende vacature.'Terwijl het bereik van de doelgroep via internet veel groter is dan bijvoorbeeld een specialistisch vakblad.' Ook speelt de tijdwinst een rol en het feit dat er geen reclame of banners op deze site worden toegelaten ervaart men als zeer prettig, aldus woordvoerder mr. Peter Cohnen. Degemeenten.nl zorgt ervoor dat via zoekmachines en andere links deze vacaturesite niet over het hoofd gezien kan worden. Cohnen: 'Dit bevindt zich reeds in een vergevorderd stadium. Degemeenten.nl probeert bovendien met campagnes en ludieke stunts de site onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Daarbij denkt www.degemeenten.nl niet alleen aan het bestaande ambtenarencorps maar met name ook aan pas afgestudeerden en aan doelgroepen die affiniteit hebben met de gemeentelijke overheid .'
Inmiddels hebben al 108 gemeenten gebruik gemaakt van de diensten van deze pagina om er hun leemten in het personeel mee aan te geven. Daartegenover staat dat in de afgelopen maanden de pagina ruim 48000 bezoekers heeft mogen verwelkomen, zodat zonder meer gesteld kan worden dat de pagina door steeds meer bezoekers gevonden wordt. Gemeenten klagen vaak dat zij ervaren personeel zien verdwijnen naar het bedrijfsleven. Daarnaast is gebleken dat het voor gemeenten steeds moeilijker wordt om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Met een speciale site voor alléén vacatures bij gemeenten wordt getracht in een behoefte te voorzien.
Saillant detail is dat als men een vacature plaatst op www.degemeenten.nl deze per direct op 43 dochterpaginas is te zien.

17 okt 02 15:33