Ingezonden persbericht

Unisys ES7000 Performance Center in Amsterdam onderstreept voordelen van consolidatie met omvangrijk Microsoft Exchange-project

Amsterdam, 17 oktober 2002 - Het Unisys ES7000 Performance Center in Amsterdam heeft recent een proof-of-concept uitgevoerd, waarbij meer dan 50.000 Microsoft Exchange-gebruikers werden gesimuleerd op slechts drie ES7000-servers. Doel was om vast te stellen of consolidatie van een omvangrijke Microsoft Exchange-omgeving mogelijk is en of daarmee tegelijkertijd ook een adequate disaster recovery-oplossing geboden kan worden.

Het Performance Center bouwde een omgeving bestaande uit slechts drie Unisys ES7000 Enterprise Servers, twee EMC Symmetrix 8530-opslagsystemen, Microsoft Windows 2000 Datacenter Server, Microsoft Exchange 2000 Enterprise Edition en McAfee Groupshield-antivirussoftware.

Tijdens uitvoerige testen werd vastgesteld dat consolidatie van een zeer omvangrijke Microsoft Exchange-omgeving ook daadwerkelijk mogelijk is en dat vergelijkbare of zelfs betere prestaties te behalen zijn dan in een traditionele scale out-opzet bestaande uit vele tientallen commodity-servers. Het Performance Center maakte gebruik van Microsoft Loadsim 2000, waarbij meer dan 50.000 Exchange-gebruikers werden nagebootst in een live-omgeving. De responstijden die behaald werden, zijn gelijk of beter dan in een traditionele omgeving waarbij in dit geval ook viruschecks en intrusion detection plaatsvonden.

Kees Zijlstra, Marketing Manager bij Unisys Nederland, noemt het project hét bewijs dat consolidatie grote voordelen heeft voor bedrijven. "Bij deze aantallen gebruikers is er normaal gesproken al snel sprake van een omvangrijk serverpark, dat kostbaar in beheer en meestal slecht uitgerust is voor snelle back-up en recovery. Door al die servers te consolideren naar slechts enkele ES7000-systemen, zijn een beschikbaarheid en betrouwbaarheid te behalen, die men in het rekencentrum gewend is. Dat is van groot belang voor bedrijven, nu e-mail en agendafunctie voor de meeste medewerkers onmisbaar zijn voor hun dagelijkse werk. Zonder deze twee functies stagneert de productiviteit, ligt de interne communicatie stil en kunnen klanten niet geholpen worden. Tot nu toe waren er geen betrouwbare grootschalige systemen beschikbaar, die zich in de praktijk hebben bewezen. Met dit proof-of-concept heeft het Unisys ES7000 Performance Center laten zien dat een betrouwbare en goed te beheren Exchange-omgeving met extreem veel gebruikers voorhanden is."

Door de consolidatie op drie ES7000-systemen bleek niet alleen het systeembeheer veel efficiënter te kunnen plaatsvinden, maar kon ook sterk bespaard worden op kosten voor netwerkinfrastructuur, switches en SAN-koppelingen.

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De medewerkers van Unisys combineren expertise in systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur, servertechnologie en consulting met een consistente en praktijkgerichte aanpak. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com