Politie Amsterdam-Amstelland

Meidenbende gearresteerd
17-10-2002. Met de aanhouding van zeven meisjes tussen 12 en 14 jaar oud heeft de politie in één klap tien straatroven opgelost. De minderjarige verdachten beroofden leeftijdgenoten met geweld van hun GSM en andere persoonlijke bezittingen. De zaak kwam begin september aan het rollen. In de omgeving van het WTC werden berovingen gepleegd door een groep jonge meisjes. Zij hadden het altijd voorzien op leeftijdsgenootjes, meestal meisjes. Zij werden door de meidenbende, die steeds wisselde van samenstelling, benaderd en beroofd van hun GSMs. Ook andere voorwerpen uit de schooltas werden buitgemaakt. De daders zetten hun eis kracht bij door hun slachtoffers te slaan en te schoppen. Het straatroofteam van het wijkteam Van Leijenberghlaan kon vorige maand in de omgeving van het WTC op heterdaad een aantal verdachten aanhouden. Daarna sloot het net zich rond de jeugdbende. In totaal werden zeven verdachten gearresteerd. Zes meisjes zijn voorgeleid bij de officier van justitie.


---

Aanrijdingen in Coen
17-10-2002. Vanochtend om kwart voor twaalf hebben direct achter elkaar twee aanrijdingen plaatsgevonden in de westbuis van de Coentunnel. Bij de grootste aanrijding waren zes autos betrokken. Een van de automobilisten raakte gewond. Hij kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden geholpen. Een toevallig passerende surveillance-eenheid van de Koninklijke Marechaussee kon het verkeer regelen. De ongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld. Het oponthoud heeft tot kwart over een geduurd.
Hennepplantage
17-10-2002. Gistermiddag is een grote hennepplantage ontdekt in een woning aan Eeftink. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van wateroverlast. In de woning werd een professionele hennepplantage aangetroffen. Er werden 1257 henneplanten in beslag genomen en vernietigd.


---

Gewonde gewapende overval
17-10-2002. Vanochtend raakte een 27-jarige medewerker van een geldinstelling aan de Weesperzijde gewond toen hij tijdens een gewapende overval werd beschoten.. De overvallers zagen kans via een kennelijk geprepareerd raam de geldinstelling te betreden. Eén gemaskerde rover ging naar binnen, bedreigde de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen en eiste opening van de kluis. Toen aangegeven werd dat dit onmogelijk was schoot de overvaller op één van de medewerkers. Deze werd getroffen in zijn been.