Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 16 oktober 2002

COLLEGE START MET SPREEKUUR

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Haarlemmermeer begint volgende week met een collegespreekuur. Dit is een directe uitwerking van het onlangs gepresenteerde Bestuursprogramma. Hierin wil het college het uitgangspunt van 'beschikbare bestuurders' daadwerkelijk in de praktijk brengen door het invoeren van een collegespreekuur.
Het collegespreekuur is bedoeld voor inwoners en bijvoorbeeld vertegenwoordigers van organisaties, die bepaalde onderwerpen of problemen bij de leden van het college willen aankaarten. Een bestuurder persoonlijk spreken kan in het raadhuis in Hoofddorp of telefonisch. De gesprekken duren maximaal een kwartier. Wil iemand meerdere onderwerpen bespreken, dan wordt de meest urgente het eerst besproken en volgt mogelijk nog een nieuwe afspraak. Een ambtenaar ondersteunt de gesprekken, maakt aantekeningen en zoekt zaken uit die niet onmiddellijk kunnen worden beantwoord. Aan het einde van een gesprek wordt nog eens aangegeven wat concreet is afgesproken. Onderwerpen worden telefonisch of per brief afgerond. De collegespreekuren vinden elke twee weken plaats, op donderdagen van 9 tot 10 uur. Tot aan het einde van het jaar zijn er nog spreekuren op 24 oktober, 21 november, 5 december en 19 december. Wie een gesprek wil, kan dat in de week van het collegespreekuur tot uiterlijk dinsdagmiddag 17 uur kenbaar maken bij het secretariaat. Behalve naam en telefoonnummer, geeft de persoon het te bespreken onderwerp aan en laat weten hij/zij de bestuurder in het raadhuis of telefonisch wenst te spreken. Burgemeester en wethouders kennen de volgende portefeuilles en zijn onder de volgende nummers te bereiken:
Burgemeester J. van Houwelingen:

023-567 6207
Algemeen bestuurlijke zaken, Openbare orde en veiligheid en Brandweer.
wethouder M. Schoenmaker wethouder M. Schoenmaker, loco-burgemeester (VVD):

023-567 6215
Ruimtelijke ordening (incl. dorpskern Nieuw Vennep, structuurvisie en Omlegging A9), Luchthaven (ruimtelijke ordening en milieuzaken), Grootschalig Groen (strategisch groenproject, Mainport en Groen, eindbestemming Floriade).
wethouder A. van de Geest-Vogelaar wethouder A. van de Geest-Vogelaar (VVD):

023-567 6215
Economische zaken (incl. economische ontwikkeling luchthaven), Grondzaken, Land- en Tuinbouw, Toerisme, Winkelcentra, bedrijven en kantoren (inclusief revitalisering).
wethouder R. van der Riet wethouder R. van der Riet (CDA):
023-567 6216
Financiën (incl. belastingen, heffingen en aanbestedingsbeleid), Coördinatie communicatie, Vinex Woningbouw en Floriade. wethouder H. Tuning wethouder H. Tuning (GroenLinks):
023-567 6216
Volkshuisvesting, Milieubeleid, Sociale Zaken, Cultuur (w.o. Hart voor Haarlemmermeer), Volksgezondheid, Personeel, Organisatie, Informatie en Facilitaire Dienst.
wethouder M. Blankers-Kasbergen wethouder M. Blankers-Kasbergen, lid DB-ROA (CDA):

023-567 6217
Verkeer (incl. Vinex-infrastructuur, fietsbeleid en verkeersveiligheid) en Openbaar Vervoer.
wethouder M. Steffens wethouder M. Steffens - van de Water (Leefbaar Haarlemmermeer/HAP):

023-567 6217
Onderwijs en Jeugdbeleid, Maatschappelijk Welzijn (incl. doelgroepenbeleid), Sport en Recreatie.
wethouder C. Nolta wethouder C. Nolta (Leefbaar Haarlemmermeer/HAP):

023-567 6217
Kernenbeleid, Coördinatie reserve fonds wijken en kernen, Openbare werken (incl. uitvoering milieubeleid, Beheer openbare ruimte en Vergunningen en handhaving.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen