Ingezonden persbericht


Persinformatie

GMAC Nederland NV vestigt Benelux regiokantoor in Antwerpen Clustering schept mogelijkheden voor schaalvoordelen en synergie

Antwerpen, 17 oktober 2002 - GMAC Financial Services, de financieringsmaatschappij van General Motors, heeft per 15 juli jl. haar kantoren in Nederland, België en Luxemburg samengevoegd tot één Benelux regiokantoor. Hiermee zijn de Nederlandse backoffice activiteiten van de autofinancieringsmaatschappij van Rotterdam naar Antwerpen verplaatst. De afdeling Sales en Marketing behouden de gehele frontoffice in Nederland om deze markt goed te kunnen blijven bedienen. Samen met Opel Benelux BV worden deze afdelingen vanaf 4 november op een nieuw kantoor in Breda gevestigd. GMAC Automotive heeft in het derde kwartaal een kwartaalwinst van $ 476 miljoen dollar wereldwijd geboekt, 9% meer dan hetzelfde kwartaal in 2001.

Het besluit voor herstructurering is genomen om schaalvoordelen te behalen; twee kantoren binnen één regio worden nu geclusterd tot één kantoor. Bovendien biedt de verhuizing naar Antwerpen ook synergievoordelen. Het is nu mogelijk om de kennis, die GMAC-medewerkers in verschillende landen hebben opgebouwd te bundelen. Hierdoor hoopt GMAC nog betere verkoopresultaten te verkrijgen met financieringscampagnes die gevoerd worden op de verschillende markten. Dit is zowel voor GMAC als voor haar klanten op termijn voordelig. Bovendien is Antwerpen een centrale plek als regionaal hoofdkantoor voor de Benelux.

"De clustering van landen en activiteiten is een strategische keuze," aldus Melt van Soelen, marketing manager GMAC Benelux. "We verwachten dat deze stap ons bedrijf nog meer synergievoordelen, en daarmee uiteindelijk ook winstvoordelen, zal opleveren." Sinds 1919 heeft GMAC al meer dan US$ 1 biljoen aan leningen voor autofinancieringen verstrekt. Het bedrijf is sinds 1965 onder de handelsnaam Opel Credit, actief op de Nederlandse markt actief.


-Einde bericht-