Politie Midden- en West Brabant

Opnieuw twee aanhoudingen in rechercheonderzoek naar XTC-handel

17 oktober 2002

HANK/GEERTRUIDENBERG In een rechercheonderzoek van de politie Midden- en West Brabant zijn dinsdag 15 oktober twee mannen aangehouden op verdenking van het produceren en verhandelen van synthetische drugs.

Het betreft een 28-jarige man uit Hank en een 28-jarige man uit Geertruidenberg. De politie deed dezelfde dag nog zoekingen in Hank en Geertruidenberg. Hierbij werden vaten met grondstof aangetroffen die nodig zijn voor het produceren van synthetische drugs, en een kleine hoeveelheid cocaïne.

Aansluitend hierop werden op woensdag 16 oktober in Geertruidenberg en Raamsdonksveer in een garagebox en loods een gedeeltelijk ontmanteld XTC-lab aangetroffen met de daarbij behorende grondstoffen.

In hetzelfde rechercheonderzoek hield de politie op 29 september al drie personen aan die worden verdacht van de handel in synthetische drugs. Daarbij werd een partij XTC-pillen met een gemiddelde waarde van zo`n 2 miljoen euro, in beslag genomen. Eén van de dinsdag aangehouden mannen is vermoedelijk de leverancier van deze partij drugs.

Bron: Marjon Erkens