Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 17 oktober 2002.

6 bekeuringen bij snelheidscontrole

GOIRLE Gistermorgen tussen halftien en halftwaalf hebben agenten van het politieteam Leijdal een snelheidscontrole gehouden op de Van Haestrechtstraat. Bij deze controle gingen zes weggebruikers op de bon. Zij reden respectievelijk 66,68,61,69,76 en 61 kilometer per uur. In de Van Haestrechtstraat geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Tilburger van bromfiets beroofd

TILBURG Gisteravond rond vijf over acht werd aan de Lovense Kanaaldijk een 18-jarige Tilburger van zijn bromfiets beroofd. De Tilburger stond met een vriend aan de Lovense kanaaldijk te praten en worden vervolgens belaagd door een nog onbekende man. Die wil van beide jongens de mobiele telefoon hebben en om zijn woorden kracht bij te zetten trekt hij een pistool waarmee hij de Tilburger en zijn vriend bedreigd. Bij het zien van het pistool kiezen de Tilburger en zijn vriend voor hun veiligheid en rennen weg. In deze tijd ziet de dader kans de bromfiets van de 18-jarige Tilburger weg te nemen en er mee vandoor te gaan. De waarde van de bromfiets is 600 euro.

Vuurwerk vernielt ruit van woning

GOIRLE Gisteravond rond kwart over acht werd er aan het Grobbendonckpark een ruit van een woning vernield. Vuurwerk dat door een baldadige jongen op een fiets in de richting van de woning werd gegooid was er de oorzaak van dat de ruit van de woning aan diggelen ging. De baldadige jongen bleef spoorloos.

Politie pakt Tilburger op na doorrijden aanrijding

TILBURG Gisteravond, iets voor middernacht, hebben agenten aan de Textielstraat een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die was kort daarvoor met zijn auto tegen een lichtmast gereden en na de aanrijding had hij de plaats van het ongeval verlaten. Een oplettende burger tipte de politie en aan de hand van het signalement dat de agenten kregen kon de boosdoener worden gepakt.

Tilburger met hersenschudding naar ziekenhuis

TILBURG Vannacht om vijf over halféén botste een 22-jarige Tilburger aan de Ringbaan Zuid met zijn auto tegen een lichtmast. De man raakte om nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt. De GGD heeft hem naar het St.Elisabethziekenhuis gebracht. Daar constateerde men een hersenschudding.

Politie pakt dronken automobilist

TILBURG Vannacht om tien voor drie hebben agenten aan de Hart van Brabantlaan een 29-jarige Tilburger aangehouden nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1,03. Dat leverde hem een rijverbod van vier uren en een dagvaarding op.

Bron: Carel Bouman