Politie Gelderland-Midden

Arnhem, inbrekers op heterdaad gepakt
Publicatiedatum: 17-10-2002

Vrijwel direct nadat er een inbraak was gepleegd op een camping aan de Koningsweg in Arnhem konden donderdagmiddag twee mannen worden aangehouden als verdachte. Het gaat om een 18 en 19-jarige man, beiden uit Arnhem. Twee politiemannen waren omstreeks 14.00 uur bij een nabij gelegen manege bezig met paardentraining toen hun oog viel op de beide Arnhemmers. Die reden op dat moment op een brommer richting de camping. Omdat de politiemannen de mannen al eerder in de omgeving hadden gezien terwijl ze met tassen vol met goederen aan het sjouwen waren, besloten zij het verdachte duo te volgen. Kort hierna waren zij getuige van een inbraak bij een caravan en zagen zij een van hen een stereo-installatie overgeven aan de ander. Kort daarvoor waren breekgeluiden gehoord. Een van het duo, de 19-jarige, kon direct terplaatse worden aangehouden, de ander vluchtte weg. Helaas voor hem verloor hij tijdens zijn vlucht zijn identiteitsbewijs en kon hij later alsnog worden aangehouden. De beide agenten troffen bij de verdachten inbrekerswerktuigen aan. De Arnhemmers zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na vermeende bedreiging Publicatiedatum: 17-10-2002

De politie heeft donderdagmiddag op de Ketelstraat in Arnhem een 31-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes. Omstreeks 12.35 uur kreeg de politie een melding dat er bedreigingen hadden plaatsgevonden voor een warenhuis aan de Ketelstraat. Op de plaats des onheils liep de verdachte regelrecht in de Arnhem van politieagenten, daarbij op de hielen gezeten door een beveiligingsmedewerker. Uit getuigenverklaringen bleek later dat de beveiligingsmedewerker weer getipt was door een collega, die door een verder onbekend gebleven passant op straat was aangesproken. De aangehouden Arnhemmer bleek echter geen mes op zak te hebben. Ook kon niet worden vastgesteld wie er precies bedreigd waren, waarop de politie de man weer op vrije voeten stelde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, motoragent gewond geraakt bij verkeersongeval Publicatiedatum: 17-10-2002

Een 33-jarige motoragent uit Ede is donderdagmiddag 17 oktober rond 12.30 uur gewond geraakt. De agent reed met zijn motor over Klinkenbergerweg, toen hij op de kruising met de Eikenlaan werd aangereden door een 30-jarige vrouw uit Ede.

De motorrijder was met optische- en geluidssignalen onderweg naar een verkeersongeval met letsel elders in Ede. De Edese reed de kruising op, omdat het verkeerslicht in haar richting op groen stond. Kennelijk heeft zij de motorrijder niet zien naderen, waardoor de aanrijding ontstond.

Letsel
De motorrijder heeft door het ongeval gecompliceerde botbreuken in zijn arm en letsel aan zijn schouder opgelopen en vermoedelijk een hersenschudding. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw klaagde na het ongeval over pijn in haar nek. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, Otterlo, Harskamp, resultaten flitspalen

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, snorfietser gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 17-10-2002

Bij een verkeersongeval tussen een fietser en een snorfietser op de Edeseweg in Ede raakte donderdagmiddag een 45-jarige vrouw uit Ede gewond aan haar hoofd. De vrouw reed op haar snorfiets over het fietspad van de Edeseweg in de richting van Bennekom en wilde daarbij een fietser, een 22-jarige man uit Wageningen, inhalen. Tijdens het voorbijrijden raakten beiden elkaar en kwam de vrouw te vallen, waarbij ze met haar hoofd op de trottoirband terechtkwam. Met nog onbekende verwondingen werd het slachtoffer overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen; Verdachte van overval aangehouden
Publicatiedatum: 17-10-2002

De recherche in de unit Zuid (Wageningen) is er in geslaagd een verdachte aan te houden, in verband met het onderzoek naar de overval op maandag 14 oktober jongstleden. De verdachte, een 20-jarige man uit Arnhem-Zuid is ingesloten.

De man kon in zijn woning aan het Kleefseplein in Arnhem worden aangehouden. In de woning is een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit wapen hetzelfde is, als waarmee hij bij de overval in Wageningen twee medewerkers bedreigde.

Overval
De overval speelde zich maandag 14 oktober af, toen een onbekend gebleven man 2 medewerkers van een autobedrijf aan de Troelstraweg in Wageningen bedreigde. Hij heeft bij de overval geld buit gemaakt. De komende dagen zullen rechercheurs het onderzoek voortzetten.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221