Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 17 oktober 2002

* VROUW BEROOFD
SPIJKENISSE - In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks kwart over twaalf werd op de Rademacherstraat een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse door twee haar onbekende mannen onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van haar handtas. De beide mannen reden op een bromfiets en droegen beiden een donkere helm. Nadat de vrouw haar tas had afgegeven, ging het tweetal er vandoor in de richting van de Oostkade.


* POLITIE-ACTIES WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft tussen woensdagmiddag half twee en -avond tien uur acties gehouden tegen overlast van dealers en drugsverslaafden. De acties vonden plaats op de West-Kruiskade, Schouwburgplein, Westersingel en in de directe omgeving van het Centraal Station.
In totaal werden twaalf personen aangehouden voor dealen en het openlijk gegebruik van verdovende middelen. Acht mensen kregen een verblijfsontzegging. Eén man is aangehouden omdat hij te boek stond als ongewenst vreemdeling. Er zijn zesentwintig eenheden verdovende middelen in beslag genomen.
De aanpak van drugsoverlast is een beleidsprioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagmiddag tussen twee uur en half vier een verkeerscontrole in de Rochussenstraat. In totaal werden 54 personenauto's gecontroleerd. Achttien automobilisten kregen een proces-verbaal, omdat ze geen autogordel droegen. Eén bekeuring werd gegeven voor het niet kunnen tonen van het keuringsbewijs, terwijl een andere autobestuurder op de bon ging voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.


* VERKEERS- EN SNELHEIDSCONTROLES
Politiepersoneel van het district De Noordhoek en de Verkeerspolitie hield woensdagmiddag en -avond op diverse locaties verkeers- en snelheidscontroles. Op de Kanaalweg werden 51 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werd één bromfietser staande gehouden, omdat hij geen helm droeg. In de avonduren werd op de Boompjes een lasersnelheidscontrole gehouden. 14 Van de staduitgaande passerende automobilisten hielden het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur. Daarnaast werden 91 van de 1038 stadingaande passerende autobestuurders bekeurd voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur. Tussen half acht en half tien 's avonds vond er op de Walenburgerweg een lasernelheidscontrole plaats, waarbij tien processen-verbaal werden opgemaakt voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Tevens kregen diverse automobilisten een bekeuring voor het niet handsfree-bellen en het rijden zonder rijbewijs.

Avonduitgave woensdag 16 oktober 2002

* INTEGRALE AANPAK OVERLAST IN EN RONDOM METROSTATION RIJNHAVEN

Personeel van de Wijkpolitie van het bureau Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) start aan het einde van de week met een integrale aanpak om de overlast in en rondom het metrostation Rijnhaven aan te pakken. Groepen jeugdigen veroorzaken al enige tijd, met name voor metroreizigers en bewoners bij het metrostation, overlast door hun gedrag en hun bromscooters, waarop zij rijden.
De aanpak bestaat onder meer uit gericht toezicht door personeel van de RET, toezichthouders en surveillance van de politie op de overlastlocaties, bromfiets- en -scootercontroles en kaartcontroles door de RET in samenwerking met de politie. VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen radarsnelheidscontroles op de Schiedamseweg in Vlaardingen en op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam. Tussen kwart voor negen en half elf flitste de snelheidsradar op de Schiedamseweg 13 van de 140 passerende automobilisten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.
Op de Kralingse Plaslaan, waar tussen elf en twaalf uur werd gecontroleerd, namen 71 van de 551 passerende automobilisten het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogste score: 75 km/uur.