Nieuw-Vlaamse Alliantie


Genoeg gepraat en beloofd inzake de kosteloosheid van het basisonderwijs, N-VA dient voorstel van decreet in! (17/10/02)

De kosteloosheid van het basisonderwijs staat letterlijk in het regeerakkoord en in de beleidsbrief onderwijs 2000-2004. Reeds vanaf het begin van de legislatuur hamert Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Vandenbroeke op de omzetting van deze belofte in daden. Toch werd er tot nu toe nauwelijks werk van gemaakt. Omdat de N-VA de politieke spelletjes en de paars-groene belofteparade beu is, heeft ze gisteren een sluitend voorstel van decreet ingediend over de kosteloosheid van het basisonderwijs. Het volledige prijskaartje wordt geraamd op 56 miljoen Euro. Inclusief het veralgemenen van gratis openbaar vervoer voor alle leerlingen uit alle schoolnetten kan dit oplopen tot 65 miljoen Euro. In elk geval gaat het finaal om een inspanning van minder dan 1% van de totale onderwijsbegroting om uiteindelijk te realiseren wat beloofd en voorgehouden werd, namelijk het aanbieden van kosteloos basisonderwijs.

De N-VA is dan ook zeer benieuwd naar de reactie en het stemgedrag van de meerderheidspartijen, in het bijzonder van de SP.a en AGALEV.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Chris Vandenbroeke en Kris Van Dijck, Vlaamse Volksvertegenwoordigers

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be


---

Ledenblad
Volle Manen