Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 17 oktober 2002

Team Loon op Zand:

Inbraak in bedrijf
LOON OP ZAND: In een bedrijf aan de Kamperfoelielaan is tegen middernacht ingebroken. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit de daarachter liggende ruimte werd een beeldscherm van een computer gestolen.

Team Dongen:

Dronken automobiliste raakt rijbewijs kwijt VAART: Afgelopen nacht 16 oktober bekeurde de politie een 32-jarige automobiliste uit Kaatsheuvel op de Gaasjesweg. Zij reed in haar auto terwijl ze tenminste 3 x maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Haar rijbewijs werd direct ingevorderd en gezonden naar de officier van justitie. Uiteraard is tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Team Gilze en Rijen:

Politie pakt autodieven
GILZE: Afgelopen nacht zagen politieagenten dat er in de Nerhovense straat te Gilze een auto werd geparkeerd. De inzittenden vertrokken te voet naar een in de nabijheid gelegen hotel. De bedrading in de auto was doorverbonden. Uit telefonisch contact met de eigenaar van de auto te Tilburg bleek dat zij auto gestolen terwijl hij lag te slapen. Hij wist nog van niets, dus de auto was kort ervoor gestolen. De verdachten zijn daarna gearresteerd. Een van hen probeerde nog te ontkomen, maar werd door de politie uit de dakgoot geplukt. De man was op dat moment slechts gekleed in ondergoed. Het trio is afkomstig uit Tilburg en Reusel zijn voor nader politie- onderzoek ingesloten. In de hotelkamer is overigens ook nog inbrekersgereedschap gevonden.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Snelheidscontrole
MADE: Op 16 oktober 2002 werd te Made op de Crullaan en de Haasdijk een snelheidscontrole gehouden. Op de locatie Crullaan werden 765 voertuigen gecontroleerd. In 36 gevallen werd de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 kilometer per uur. Op de locatie Haasdijk werden 185 voertuigen gecontroleerd. Hier werd bij 100 gevallen en overschrijding maximumsnelheid geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 61 km/u.

Serie-aanrander opgepakt GEMEENTE DRIMMELEN: De politie arresteerde op woensdag 16 oktober 2002 een 19-jarige inwoner van Etten-Leur, die verdacht wordt van tenminste 15 aanrandingen. De man pleegde de feiten in onder andere Breda, Etten-Leur, Wagenberg, Geertruidenberg en Made. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte heeft inmiddels een groot aantal zaken bekend, hieronder zijn diverse gevallen waarvan geen aangifte gedaan is. In de periode van 10 september 2002 tot 16 oktober 2002 kreeg de politie (met name de districten Oosterhout en Breda) 15 aangiften binnen van voornamelijk jonge vrouwen die verklaarden, tijdens de vroege ochtend, aangerand te zijn door een man op een bromfiets. De man passeerde hen terwijl zij fietsten of te voet waren, waarbij hij de slachtoffers in de billen kneep. De politiedistricten Oosterhout en Breda besloten een gezamenlijk onderzoek te starten. Aan de hand van de aangiften stelde de politie een signalement van de man en de bromfiets samen. Een controle van een politieman van het team Geertruidenberg-Drimmelen van een bromfietser die voldeed aan het signalement zette de politie op het spoor van de verdachte. De verdachte meldde zich woensdag 16 oktober jl. bij de politie, nadat de politie hem niet in zijn woning in Etten-Leur had aangetroffen. De verdachte heeft inmiddels bekend zich aan diverse aanrandingen te hebben schuldig gemaakt. De politie beschikt over 15 aangiften maar vermoedt dat het werkelijk aantal gepleegde zaken groter is, omdat van diverse door de verdachte bekende zaken geen aangifte gedaan zijn.

Valsemunters gearresteerd RAAMSDONKSVEER; Twee inwoners (19 en 22 jaar) van Rotterdam zijn op 16 oktober 2002 door de politie gearresteerd. Het duo probeerde valse bankbiljetten bij het postkantoor in Raamsdonksveer. De postbeambte vertrouwde het niet en onderwierp de bankbiljetten aan een nauwkeurig onderzoek. Ze zorgde ervoor dat intussen de politie gewaarschuwd werd. Bij de aanhouding hadden de mannen $ 500,- aan vals geld in hun bezit. Aan de hand van de serienummers op de bankbiljetten bestaat het vermoeden dat zij ook in Tilburg, Breda en Oosterhout actief zijn geweest. Het duo is in voorlopige hechtenis genomen.

Team Waalwijk:

Inbraak in woning
WAALWIJK: In een woning aan de Maasland is afgelopen nacht ingebroken. Men kwam binnen door een klepraam open te breken. Naast o.a. een bankpas werd vervolgens ook de auto gestolen. Dit kon men doen met de in de woning aangetroffen sleutels van die auto. Dat betreft een Fiat Punto met het kenteken JH-PV-71.

Team Oosterhout:

Fiets controle bij basisschool OOSTERHOUT: Met de donkere tijd van de herfst en winter in aantocht, werd op 17 oktober 2002 bij de basisschool de Pionier te Oosterhout een fiets controle gehouden. Dit werd gedaan op verzoek van zogenaamde "Verkeersouders". Daarbij werd medewerking werd verleend door een plaatselijke fietsenhandelaar. De fietsen werden bekeken op technische gebreken. Mankementen werden vermeld op een controlekaart en na de herfstvakantie vind een hercontrole plaats. Ouders kunnen in de tussentijd de fiets van hun kind in orde maken. Op deze wijze willen de "verkeersouders" de verkeersveiligheid bevorderen en de ouders wijzen op hun verantwoordelijkheden.

Bromfietster licht gewond bij aanrijding OOSTERHOUT: Op donderdag 17 oktober 2002 omstreeks 10.30 uur vond een verkeersongeval plaats op de Wilhelminalaan in Oosterhout. Een automobilist reed weg uit een parkeervak en wilde zijn bestelauto linksom te keren. Hij trok op en zette zijn auto dwars over de weg. Een naderende bromfietster kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet voorkomen en reed de achterkant van de auto aan. De automobilist betreft een 25-jarige inwoner van Breda. Het slachtoffer is een 16 jarige inwoonster van Oosterhout. Haar verwondingen bleken mee te vallen.

Bron: Jeroen Steenmeijer