Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-10-2002 2e persbericht donderdag 17 oktober 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Donderdagmorgen rond 0.55 uur zijn op het Stratumseind 2 mannen, 20 en 23 jaar, uit Eindhoven en Rotterdam aangehouden. De politie zag dat zij daar aan het vechten waren. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Donderdagmorgen tussen 7.30 en 9.00 uur is op de kruising Hurksestraat Noord Brabant-laan een roodlichtcontrole gehouden. 5 automobilisten reden door het roodlicht. Zij kregen een proces-verbaal.

Helmond: Diefstal portemonnee
Donderdagmorgen tussen 10.00 en 10.30 uur is van een 51-jarige vrouw uit Helmond haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Heistraat. Bij het afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar boodschappentas was verdwenen. In de portemonnee zaten identiteitspapieren, pasjes en geld.

Helmond: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.30 en 10.05 uur is op de Cortenbachstraat, Karperlaan en Hoofdstraat een verkeerscontrole gehouden. 17 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 4x snelheid; 1x rijden over het trottoir en 12x niet dragen van de autogordel.

Helmond: Acht auto-inbraken en een autodiefstal opgelost Met de aanhouding van twee Polen van 21 en 26 jaar oud zijn acht autoinbraken en een autodiefstal opgelost. De Polen werden vorige week woensdag om 4.55 uur op de Nemelaer-hof aangehouden bij een inbraak in een sportcomplex (zie 1e persbericht van 9 oktober). De auto die zij bij zich hadden was gestolen en in die auto lagen gestolen goederen waarvan een aantal autoradios. Van de meeste gestolen spullen weet de politie van wie ze zijn, maar van twee autoradios en een cd-wisselaar is het nog onbekend waar ze vandaan komen. Het is zeer waarschijnlijk dat ze van een autoinbraak in de buurt van de Nemelaerhof komen. De inbraken zouden in de nacht van 8 op 9 oktober gepleegd moeten zijn. De politie zoekt de eigenaren van deze geluidsapparatuur. De twee verdachten zitten nog vast.

Reusel: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 8.30 en 18.00 uur is ingebroken in een woning op de Beemden. Het ach-terdeurslot is geforceerd. Uit de woning verdwenen 2 fotocameras en een computer.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Donderdagmorgen rond 6.30 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Smuldersstraat een 38-jarige automobiliste uit Geldrop gewond. Zij raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De vrouw klaagde over pijnlijke knieën.

Lieshout: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Grotenhof. Aan de achterzijde van het pand is een raam opengebroken. Uit het pand is geld gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 9.55 en 12.00 uur is op de Sondervick een snelheidscontrole gehouden. 763 voertuigen zijn gecontroleerd. 100 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Heeze: Inbraak in een woning
Tussen woensdagavond 23.00 en donderdagmorgen 7.00 uur is ingebroken in een woning op de Sterkselseweg. Aan de achterzijde is een ruit vernield. Uit de woning zijn 2 treetjes frisdrank en een handtas gestolen. De tas en de inhoud daarvan is teruggevonden achter de schutting van de achtertuin.

Someren: Aanrijding met gewonden
Donderdagmiddag rond 13.20 uur raakten bij een aanrijding op de kruising Floreffestraat Tuinstraat 2 autobestuursters, 37 en 43 jaar, uit Someren gewond. De 37-jarige bestuurster reed over de Floreffestraat naar genoemde kruising. Zij remde af om linksaf te slaan. De achter haar rijdende 43-jarige Somerense zag dat te laat. Een aanrijding was het gevolg. Beiden klaagden over pijn aan het hoofd.