Gemeente Groningen

Nieuws

donderdag 17 oktober 2002

Wet Voorzieningen Gehandicapten

Kunt u door lichamelijke beperkingen niet meer in uw huidige woning wonen?
Overweegt u te verhuizen of uw woning aan te passen? Dan kunt u hierover gratis advies krijgen van het Centraal Meldpunt Zorg. Wanneer een verhuizing noodzakelijk wordt bekijkt een adviseur of u in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Uw nieuwe woning moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden worden door de adviseur opgesteld.

Kunt u niet verhuizen dan is aanpassen van uw woning misschien mogelijk. Medisch noodzakelijke aanpassingen die in aanmerking komen zijn onder andere een verhoogd toilet, beugels in toilet en doucheruimte, vlonders en onder bepaalde omstandigheden ook een traplift. Aanvragen voor een woningaanpassing of een tegemoetkoming in de verhuiskosten kan u doen bij het:
CENTRAAL MELDPUNT ZORG
HANZEPLEIN 120
TEL: 050-367 42 00

De tegemoetkoming in de verhuiskosten geldt niet als u:
* gaat verhuizen naar een verpleeg- of verzorgingshuis
* de aanvraag achteraf indient

* al bent verhuisd voordat u een toestemmingsbrief heeft ontvangen
* wilt verhuizen om een andere reden dan een lichamelijke beperking.
* voor het eerst zelfstandig gaat wonen.

In een aantal van deze gevallen hebt u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de verhuiskosten vanuit de bijzondere bijstand. Deze bijstand wordt verstrekt door de dienst Sociale Zaken en Werk (SoZaWe). U kunt hun bellen op werkdagen tussen 14.00 uur en 16.00 uur op tel. 367 52 22.

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.