Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt aanrander aan

Breda, 17 oktober 2002

BREDA: De politie van de regio Midden en West Brabant heeft op woensdag 16 oktober 2002 in het bureau Breda-Centrum een 19-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden die verdacht wordt van tenminste 15 aanrandingen, gepleegd in onder andere Breda, Etten-Leur, Wagenberg, Geertruidenberg en Made. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte heeft inmiddels een groot aantal zaken bekend, hieronder zijn diverse gevallen waarvan geen aangifte gedaan is.

In de periode van 10 september 2002 tot 16 oktober 2002 kreeg de politie in met name de districten Oosterhout en Breda, 15 aangiften binnen van voornamelijk jonge vrouwen die verklaarden, tijdens de vroege ochtend, aangerand te zijn door een man op een bromfiets. De man passeerde hen terwijl zij fietsten of te voet waren, waarbij hij de slachtoffers in de billen kneep. In Breda vonden de aanrandingen onder meer plaats op de Lunetstraat. De politiedistricten Oosterhout en Breda besloten een gezamenlijk onderzoek te starten.

Aan de hand van de aangiften stelde de politie een signalement van de man en de bromfiets samen. Een controle van een politieman van het team Geertruidenberg-Drimmelen van een bromfietser die voldeed aan het signalement zette de politie op het spoor van de verdachte. Hij heeft zich woensdag 16 oktober jl. bij het bureau Breda-Centrum gemeld nadat de politie hem niet in zijn woning in Etten-Leur had aangetroffen. De verdachte heeft inmiddels bekend zich aan diverse aanrandingen te hebben schuldig gemaakt. De politie beschikt over 15 aangiften maar vermoedt dat het werkelijk aantal gepleegde zaken groter is, omdat van diverse door de verdachte bekende zaken geen aangifte gedaan zijn.

Bron: Willem van Hooijdonk