Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt 23-jarige Bredanaar aan voor zedendelict

Breda, 17 oktober 2002

BREDA: De politie heeft de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 oktober jl. omstreeks 01.15 uur in zijn woning in Breda een 23-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het seksueel misbruiken van een 29-jarige Bredase vrouw. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat zij dinsdagavond 15 oktober jl. door een taxichauffeur seksueel was misbruikt. De chauffeur had het slachtoffer bij haar woning opgehaald en moest haar naar een adres in Breda brengen. Tijdens de rit was de chauffeur twee keer gestopt waarna hij haar seksueel zou hebben misbruikt. Gelet op de ernst van deze zaak werden twee zedenrechercheurs in dienst geroepen.

Uit het ingestelde onderzoek werd snel duidelijk welke chauffeur door het slachtoffer bedoeld werd. Hierna is in overleg met de Officier van Justitie te Breda besloten de chauffeur als verdachte aan te merken en aan te houden. De taxi werd vanwege een sporenonderzoek veilig gesteld. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bron: Willem van Hooijdonk