Ingezonden persbericht

Thales gebruikt ECM van Interwoven voor content-beheer Knowledge Management-portal

Gebruikersvriendelijk Interwoven basis voor uitwisselen ideeën en best practices voor 17.000 medewerkers

Utrecht, 17 oktober 2002 - Het Interwoven 5-platform van Interwoven, Inc. (Nasdaq: IWOV), vooraanstaand leverancier van het Enterprise Content Management-platform (ECM), wordt door het wereldwijde elektronicaconcern Thales ingezet voor de ontwikkeling en het beheer van content voor haar wereldwijde Knowledge Management-portal (KM). Daarbij is het Interwoven 5-platform geïntegreerd met WebSphere Portal van IBM. De KM-portal is een intranet voor 17.000 R&D-specialisten van alle wereldwijde Thales-divisies, waarop zij de tools, documenten en best practice-methodologieën kunnen delen. In Nederland maken ruim 800 R&D-specialisten gebruik van de KM-portal. Het is de bedoeling om de portal op termijn beschikbaar te stellen aan alle 65.000 Thales-medewerkers, onder wie bijna 2.500 medewerkers van Thales Nederland.

"Door de praktische mogelijkheden van Interwoven heeft Thales een technologieplatform kunnen bouwen, waar onze medewerkers toegang hebben tot onderzoeks- en best practice-methodologieën en deze binnen het gehele bedrijf kunnen samenvoegen", zegt Jean-Luc Plet, Knowledge Platform Project Manager bij de Thales Group. "De Interwoven 5-software heeft de ontwikkeling van de portal-applicatie vereenvoudigd en het aanmaken en toevoegen van content toegankelijk en flexibel gemaakt. Als we per medewerker een à twee uur werktijd per maand besparen voor het zoeken naar informatie en dat vermenigvuldigen met 17.000 medewerkers, zijn de voordelen van de productiviteitsverbetering evident."

Selectiecriteria
Een belangrijk selectiecriterium voor Thales was, dat het te kiezen ECM-systeem een compleet aanbod van concrete gebruikersvoordelen biedt voor elke gebruikersgroep binnen de organisatie. Daardoor kan iedere medewerker die content aanmaakt, softwaretools gebruiken die bekend zijn en applicatie-interfaces gebruiken die het best aansluiten op zijn specifieke expertise. Een ander criterium is het feit dat het Interwoven-systeem volledig interoperabel is met IBM WebSphere Portal en hierop naadloos aansluit. Dit vergemakkelijkt de inzet en het onderhoud van de content voor de KM-portal.

Gebruiksmogelijkheden
Interwoven ECM biedt portal-gebruikers de mogelijkheid om informatie op de portal te publiceren zonder dat ze nieuwe formaten of applicaties moeten leren gebruiken. Het KM-team creëerde TeamSite templates en redactionele werkstromen, zodat het toevoegen van content een geautomatiseerd proces is en het merk- en versiebeheer gegarandeerd is. Softwareontwikkelaars gebruiken TeamSite voor het beheer van alle applicatiecode met betrekking tot het creëren van de portal. Ontwikkelaars hebben slechts minimale training nodig, omdat ze de codeontwikkeltools waarmee ze al bekend zijn kunnen gebruiken.

Interwoven-5
Interwoven 5-software biedt een schaalbare, centrale repository die alle huidige 10.000 KM-informatie-onderdelen bevat, ongeacht het formaat als PDF, presentaties, .exe-bestanden en video. Het is de bedoeling dat het aantal opgeslagen informatie-items in de repository aan het eind van 2002 verdubbeld is. Het feit dat één repository wordt beheerd door één server, maakt het beheer van het systeem eenvoudiger. Verder kunnen gebruikers de content eenvoudig vinden en oproepen.


*****

Over Thales
Thales is een vooraanstaand leverancier van professionele elektronica en actief in drie kernmarkten: Aerospace, Defense en Information Technology and Services. De Group heeft 65.000 medewerkers in bijna 50 landen. De omzet in 2001 bedroeg 10,3 miljard euro.

Over Interwoven
Interwoven (Nasdaq: IWOV) is een belangrijke leverancier van Enterprise Content Management-software. Het Interwoven 5-platform voorziet in de complete content-levenscyclus inclusief content-processing, content-management, content intelligence, content-productie en content-distributie. De producten van Interwoven worden door meer dan 1.000 internationale ondernemingen ingezet, waaronder ABN Amro, British Airways, Cisco Systems, Electrabel, FortisBusiness, General Motors, Philips International, Samsonite, TUI en Proximus. Interwoven heeft samenwerkingsovereenkomsten met de grootste leveranciers van bedrijfsapplicaties om haar klanten complete, collaborative bedrijfsapplicatieoplossingen te kunnen bieden. Interwoven ontving de `2001 Product of the Year` Award voor Enterprise Content en Collaboration Technology van Transform Magazine. Voor meer informatie over Interwoven en haar op XML-gebaseerde ECM-oplossingen zie www.interwoven.com



Ingezonden persbericht