Gemeente Hoogeveen


---

Gezamenlijk persbericht met de gemeente Meppel

16 oktober 2002

Gemeenschappelijke brandweercommandant Meppel en Hoogeveen

De colleges van Meppel en Hoogeveen hebben besloten de heer I. Kortleven uit Zutphen per 1 februari 2003 te benoemen als gemeenschappelijke brandweercommandant. De heer Kortleven is op dit moment hoofd repressie en plaatsvervangend commandant van de brandweer te Zutphen. De burgemeesters Den Oudsten van Meppel en Urlings van Hoogeveen tonen zich erg tevreden, dat er nu een goede kandidaat is gevonden voor deze nieuwe functie.

De nieuwe commandant krijgt de leiding over de brandweerkorpsen van de beide gemeenten. Hij zal zich vooral bezighouden met de beleidsmatige aansturing van de beide korpsen en de verdere ontwikkeling van brandveiligheidsbeleid. De dagelijkse operationele leiding is, zoals in de afgelopen tijd ook is gebleken, in goede handen binnen de staande organisaties. De gezamenlijke commandant zal veertig procent van zijn tijd besteden aan het korps in Meppel en zestig procent aan dat van Hoogeveen.

Burgemeester Den Oudsten van Meppel en Urlings van Hoogeveen zijn overtuigd dat de brandweerzorg op langere termijn het best gewaarborgd blijft door een intensieve samenwerking tussen gemeenten. De mogelijkheid om samen te werken op het gebied van brandveiligheid deed zich voor doordat de Hoogeveense commandant vertrok naar Deventer en de brandweercommandant van Meppel besloot terug te treden.

© Copyright Gemeente Hoogeveen