Gemeente Loenen aan de Vecht


Nieuwsberichten

17/10/2002
Wie wordt de 'Vrijwilliger van het jaar 2002'?

Vorig jaar is voor het eerst de prijs 'Vrijwilliger van het Jaar' uitgereikt. Een prijs die elk jaar door het college van burgemeester en wethouders wordt toegekend aan iemand die waardering verdient voor zijn vrijwillige activiteiten. De prijs is ingesteld om extra aandacht te vestigen op het vrijwilligerswerk en in het bijzonder de 'Vrijwilliger van het jaar'. Net als vorig jaar zal de uitreiking van de prijs plaatsvinden op de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Nominatie
Individuele burgers, verenigingen, instellingen en organisaties kunnen iemand nomineren voor de prijs 'Vrijwilliger van het Jaar'. De genomineerden moeten in ieder geval in de volgende omschrijving zijn te herkennen:

"Een inwoner van de gemeente Loenen die voor langere tijd activiteiten op vrijwillige basis en onbetaald verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving van Loenen".

Alle organisaties, verenigingen en instellingen die werken met vrijwilligers worden benaderd om één of meerdere vrijwilligers te nomineren. Natuurlijk kunnen ook mensen die op eigen initiatief (dus niet georganiseerd) vrijwilligerswerk doen en zich daarmee inzetten voor de Loenense gemeenschap, worden genomineerd. Individuele inwoners van de gemeente Loenen kunnen ook een nominatie uit brengen.

De nominaties, goed en uitgebreid gemotiveerd, moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders. T.a.v. Mw. E.L. Bon, bureau WOV. Postbus 99, 3632 ZS Loenen a/d Vecht of per e-mail e.bon@loenen.nl

Jury
De nominaties worden door een jury beoordeeld. De jury is aangesteld door het college en samengesteld uit inwoners van alle kernen van de gemeente Loenen. De juryleden hopen dat er net als vorig jaar een keus gemaakt moet worden uit veel nominaties. De jury wil nog eens benadrukken dat voor een goede keuze een uitgebreide motivatie noodzakelijk is.