Gemeente Leiden

Rijvaardigheidstest voor 50-plussers

Voor de meeste 50-plussers is het meer dan dertig jaar geleden dat zij rijexamen hebben gedaan. In de tussentijd zijn verkeersregels veranderd en nieuwe bijgekomen. Soms is ongemerkt gehoor- en gezichtsvermogen achteruit gegaan. Wilt u uzelf eens testen, in een ontspannen sfeer en zonder consequenties? Kom dan naar de rijvaardigheidstest.

Vooral met het 'diepte-zien' kan men op latere leeftijd problemen krijgen. Dat wil zeggen: het kan moeilijker worden om snelheden van andere verkeersdeelnemers in te schatten. Hetzelfde geldt voor de afstand tussen u en een tegenlig-ger. Zo kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan als men zich het minder goed functioneren van de ogen niet realiseert.

Geen examen

De test is bedoeld voor automobilisten van 50 jaar en ouder uit de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. De rijvaardigheidstest is een test voor uzelf, het vindt plaats op ontspannen wijze en is nadrukkelijk geen examen. De resultaten hebben dus geen enkele consequentie voor uw rijbewijs. De test wordt georganiseerd door een aantal organisaties op het gebied van verkeersveiligheid in samenwerking met verschillende ouderenorganisaties en gemeenten in de Leidse regio.

Woensdag 20 november 2002: rijvaardigheidstest voor 50-plussers georganiseerd in de Leidse Regio.

Locatie:

Bevrijdingskerk
Van der Helmlaan 1a
Leiden-zuidwest

Gezien de grote belangstelling is het zaak om u snel aan te melden. Er kunnen per dag maximaal 72 deelnemers worden geplaatst en vol is vol!

Programma rijvaardigheidstest

De rijvaardigheidstest bestaat uit drie onderdelen:
1. De deelnemer rijdt in de eigen auto een route en tijdens deze rit krijgt hij/zij van de meerijdende ritadviseur een deskundig advies over de rijstijl;

2. Een test van de verkeersregels middels een theorieles met dia-presentatie.

3. Een gehoor-, een reactie- en een ogentest.
Tijdsduur

Het hele programma neemt een dagdeel in beslag, dwz. of de ochtend (09.00 - 12.15 uur) of de middag (13.30 - 16.45 uur). Bij aanmelding kan voorkeur voor één van beide dagdelen worden aangegeven.

Kosten: deelname kost slechts 15 per persoon!

Aanmelden

Aanmelden kan op 3 manieren.

1. Telefonisch bij dhr. J.C.P. Remmerswaal, tel. 071-5762051 of 06-54717681.

2. Schriftelijk onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en voorkeur dagindeling ochtend of middag. Aanmelding in een gefrankeerde enveloppe zenden aan: Dhr. J.C.P. Remmerswaal
C. de Houtmanplantsoen 7
2253 VV Voorschoten

3. Per e-mail bij: remvis@hetnet.nl onder vermelding van boven gevraagde gegevens.