Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-10-2002 3e Persbericht van donderdag 17 oktober 2002

Berichten uit de regio

Helmond: Aanhoudingen terzake drugs
Op het parkeerterrein van De Braak zijn vanmiddag om 16.30 uur twee inwoners van Helmond aangehouden. De mannen van 18 en 22 jaar oud reden in een personenauto rondjes op het parkeer terrein. Bij controle bleek dat zij in het bezit waren van een plastic zak met daarin 58 gram marihuana. Bij een nadien ingestelde huiszoeking kwamen 48 XTC pillen tevoorschijn. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na diefstal
Een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is vanmiddag om 16.35 uur op het Ameidepark aangehouden. De man was betrapt bij een insluiping in een bedrijf aan het Bindereind. Toen de eigenaar van de zaak de man zag ging deze ervandoor. Twee stadswachten zetten de achtervolging in en zagen dat de man zich onder een auto probeerde te verstoppen. Hierop is hij aangehouden en overgedragen aan de politie die hem mee nam naar het bureau. Bij zijn fouillering was de man in het bezit van een gestolen bankpas. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld. De bankpas is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
Vanavond om 18.15 uur is op de Kamillestraat een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was kort ervoor met hoge snelheid door de straat gereden. Toen een buurtbewoonster daar iets van zei werd zij door de verdachte met de dood bedreigd. Hij gooide ook een gipsen pilaar in haar richting. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Helmond: Inbraak in een woning
Vandaag tussen 07.30 uur en 07.55 uur is er ingebroken in een woning aan de Mgr. Noyenstraat. Terwijl de bewoonster lag te slapen is de woning doorzocht. De dader kwam de woning binnen door verbreking van een bovenraam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een envelop met ongeveer 2000 euro weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fellenoord is vanavond om 19.43 uur een 43-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.80 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod voor 2 uur.