Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-10-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 12.10 uur

Oproep tot aangifte

UTRECHT Op donderdag 17 oktober vond er omstreeks 08.15 uur een beroving plaats in de Breedstraat in het centrum. Een vrouw op een fiets werd beroofd door twee jongens die haar tas met geweld van haar fiets pakten. De daders werden vervolgens nog een tijdje achtervolgd door een getuige, maar ze wisten te ontkomen.

Het slachtoffer heeft tot op heden nog geen aangifte gedaan. De politie vraagt dan ook of dit slachtoffer zich alsnog wil melden op het politiebureau voor het doen van aangifte.

Aanhouding verdachte diefstal van auto

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Utrecht is vrijdagavond rond 23.15 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal en brandstichting van een auto. Even voor elf uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Jacob Cabeliaustraat een auto in brand stond. Ter plaatse bleek de auto schade van een aanrijding te hebben en gestolen te zijn.

Getuigen gaven aan dat een onbekend gebleven jongen in het publiek mogelijk bij de brand betrokken was. Toen een agent hem aansprak werd hij gelijk agressief en wilde weg lopen. Hierop werd geprobeerd de verdachte aan te houden. Deze begon te slaan en schoppen naar de agent die hierop zijn wapenstok heeft getrokken. Ook deze werd uit zijn handen geschopt waarop de agent met pepperspray op de verdachte spoot. In de worsteling werd de verdachte maar gedeeltelijk in het gezicht geraakt en het lukte hem om zich uit zijn jas te worstelen en te vluchten. De jongen sprong achterop bij een gereedstaande scooter en kon niet meer gepakt worden.

Een tweede verdachte, de 17-jarige Utrechter pakte vervolgens de jas van de verdachte en wilde ook vluchten. Hierop is hij aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op de Stationstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.15 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto.

Surveillerende agenten zagen in een parkeergarage hoe een man zich schuil hield vlakbij een opengebroken auto. Bij aanspreken van de man bekende hij de auto-inbraak, hij is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Met alcohol op achter het stuur

UTRECHT Diverse bestuurders zijn de afgelopen avond en nacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op de Jutfasewg werd zaterdagochtend om 04.00 uur een 37-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. Zij had 1,85 promille alcohol in haar lichaam, haar rijbewijs is ingenomen en er is proces verbaal opgemaakt.

Een 24-jarige Utrechter werd om 03.40 uur zaterdagochtend op de J.S. De Rijkstraat aangehouden met 0,95 promille alcohol in zijn bloed. Op de Adriaan van Bergenstraat werd vrijdagavond om 23.30 uur een 50-jarige man aangehouden. De man bleek een promillage van 1,55 te hebben. Op de Oudenoord werd een Maarssenaar met een promillage van
1,55 achter het stuur vandaan gehaald. Tegen alle bestuurders is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles
UTRECHT Op diverse plaatsen in de stad heeft de politie vrijdag gecontroleerd op snelheid. Tussen 14.30 en 16.00 uur werd vrijdagmiddag op de St. Josephlaan gecontroleerd. Er werden in totaal 2047 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden er 102 sneller dan de maximaal toegestane 50 km per uur. Een overtreder reed 72 km per uur.

Op de Lessinglaan werd eveneens tussen 14.30 en 16.00 uur gecontroleerd. Hier werd de snelheid van 912 voertuigen gemeten. Hiervan reden er 107 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur waar 50 km p/u maximaal is toegestaan.

Op de Marnixlaan werd vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur gecontroleerd. Van de 758 voertuigen die de radarpost passeerden, reden er 100 te snel. Een overtreder reed 33 km sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur.

Verkeersongeval met letsel
DE MEERN Op de Meerndijk is vrijdagochtend rond 08.30 uur een 64-jarige vrouw uit De Meern gewond geraakt aan haar been nadat zij met haar bromfiets ten val was gekomen. De vrouw reed op het fietspad over genoemde straat in de richting van de Rijsksstaatweg.

Daar reed ook een 33-jarige automobiliste uit De Meern. De automobiliste wilde rechtsaf slaan in de richting van een winkel, maar blokkeerde met de achterkant van haar auto de weg voor het recht doorgaand verkeer.

Hierop reed zij een stukje het fietspad op met de bedoeling de 64-jarige bromfietsster voor te laten gaan. Deze dacht echter dat de vrouw door zou rijden en remde hard. Hierop kwam zij ten val zonder de auto verder te raken.

De bromfietsster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging beroving
UTRECHT - Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagochtend rond 11.00 uur aangehouden op verdenking van een poging beroving.

Een 46-jarige vrouw uit Utrecht liep over het Smakkelaarsveld toen zij door de man werd aangesproken. De man wilde geld en trok vervolgens aan de tas van de vrouw die hierdoor ten val kwam. De man dook op de vrouw in ene poging haar tas af te pakken.

Omstanders kwamen de vrouw te hulp. De man werd overgedragen aan de politie. De man is ingesloten op het politiebureau.