INTERSECO

Certificering directie / vipchauffeur van start

Verhoogde rijvaardigheidsopleiding voor
directie / vipchauffeur wordt gecertificeerd

ROTTERDAM, 17 OKTOBER 2002 CCV, onderdeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), reikt in januari 2003 de eerste certificaten uit aan cursisten van de verhoogde rijvaardigheidsopleidingen voor directie / vipchauffeurs. CCV treedt op als onafhankelijk examenbureau voor zowel het theorie- als het praktijkgedeelte. De cursisten zijn afkomstig van twee van de grootste opleidingsinstituten op het gebied van verhoogde rijvaardigheidsopleidingen, Interseco en InterDrive.

Nederland telt naar schatting 4.000 directie / vipchauffeurs. De opleidingsbehoefte van deze chauffeurs is de laatste jaren sterk veranderd. Was de behoefte in het verleden met name georiënteerd op de rijvaardigheid, tegenwoordig wordt ook groot belang gehecht aan beveiligingsaspecten. Voorbeelden hiervan zijn gevaarherkenning en
-beheersing, observatie, informatiebeveiliging, omgaan met agressie en stressverhogende omstandigheden, en routevoorverkenning.

De cursisten die nu deelnemen aan de verhoogde
rijvaardigheidsopleidingen van Interseco en InterDrive worden door CCV geëxamineerd voor het theorie- en praktijkgedeelte en krijgen na goed gevolg een certificaat uitgereikt.

Arjo de Jong, algemeen directeur van Interseco: (quote)door allerlei maatschappelijke omstandigheden zie je meer en meer noodzaak om prominente personen te beveiligen. Telkens als er sprake is van geweld of dreiging met geweld krijgt die trend een flinke impuls. De directie / vipchauffeur speelt hierin een cruciale rol en wordt dan ook niet alleen meer geacht van A naar B te rijden, maar ook om een actieve en professionele rol in de beveiliging te spelen. Om dat te kunnen heb je een kwalitatief stevige opleiding nodig.()

Christian Goudzwaard, manager van InterDrive, onderkent de noodzaak voor een onafhankelijke examinering en certificering. (quote)De branche is gediend bij directie / vipchauffeurs die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Daarnaast is het een erkenning van de complexiteit van het werk en de verantwoordelijkheden die aan de beroepsgroep worden gesteld. Een professionele invulling begint bij de juiste opleiding en vervolgens examinering en certificering door een onafhankelijke partij. Gelet op de aanwezige ervaring en expertise is CCV hiervoor de beste keus.()

Ad Philipsen, directeur van CCV: (quote)helaas overheerst vandaag de dag nog steeds het korte termijn denken bij veel vervoersbedrijven. Het ritje of vrachtje van vandaag is belangrijker dan het maatschappelijk en economisch draagvlak van morgen. En verkeersveiligheid heeft prioriteit, zolang het geen geld kost. Op de lange termijn kost dit de ondernemer echter alleen maar meer geld. Waarom? Door schadevrij en zuiniger te rijden, vertaalt dit zich al snel terug in klinkende munten.
Gelukkig zijn er trendsetters, zoals InterDrive en Interseco. Zij zien het belang van veiligheid en kwaliteit. Voor een directie / vipchauffeur betekent dit een kwalitatief goede opleiding waarbij een onafhankelijke toetsing borg staat voor kwaliteit.()

Over CCV
CCV, een onderdeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), ontwikkelt in Nederland de examens voor chauffeurs in het goederen- en personenvervoer. Dit doet CCV in samenwerking met werkgevers- en werknemersorganisaties, verenigd in de CCV-raad. Naast de examens voor het rijbewijs zijn er examens voor vakdiploma s in verschillende soorten vervoer. Alle CCV-examens zijn sterk praktijkgericht.

Over InterDrive
InterDrive BV is gespecialiseerd in het verzorgen van voortgezette rijvaardigheidstrainingen en -opleidingen voor de zakelijke, particuliere en incentive-markt en voor specifieke doelgroepen zoals directiechauffeurs. De trainingen en opleidingen worden gegeven door specialisten met een jarenlange ervaring bij onder meer het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee (Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten) en particuliere beveiligingsorganisaties. InterDrive maakt deel uit van Mitago Holding BV.

Over Interseco
Interseco is een onderzoeks- en adviesbureau dat diensten verleent op het gebied van de beveiligingszorg. Medewerkers van het bedrijf kunnen onder andere bouwen op een jarenlange ervaring bij gespecialiseerde onderdelen van de Nederlandse politie. Interseco werkt vanuit een geïntegreerde visie op het doeltreffend beveiligen van personen en materiele en immateriele eigendommen zoals kennis, informatie en bedrijfsreputatie. In dit kader zijn de verhoogde rijvaardigheidsopleidingen een uitermate belangrijk onderdeel in de beheersing van persoonsgebonden risico s. Interseco is onderdeel van Ernst & Young.

Noot aan de redactie