Provincie Overijssel

Tienduizend euro voor Nationale Toekomstprijs

De provincie Overijssel ondersteunt de Stichting Nationale Toekomstprijs voor het jaar 2002 met een bijdrage van ¤ 10.000,-. Het bedrag is bedoeld voor de uitvoering van de Nationale Toekomstprijs met als thema duurzaamheid. De Nationale Toekomstprijs is een prijs voor het beste plan of project voor de wereld van morgen waarbij het begrip duurzaam centraal staat.

De Toekomstprijs wordt toegekend aan inspirerende projecten/initiatieven van burgers, bedrijven of instellingen. De inzendingen moeten aan vier criteria voldoen: ecologisch, economisch, sociaal en inspirerend. Wie op alle punten scoort, maakt kans op de Toekomstprijs ter waarde van ¤ 12.500,-. Om de kwaliteit en levensvatbaarheid van de initiatieven verder te verbeteren worden bij de prijs consultancydiensten aangeboden. Deze diensten (gratis of tegen gereduceerd tarief) worden door gerenommeerde bedrijven/instellingen verzorgd. De Nationale Toekomstprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief.

De provincie ondersteunt de Nationale Toekomstprijs omdat hij goed aansluit op het provinciale beleid. Enerzijds omdat ook bij de provincie de duurzame toekomst centraal staat, anderzijds omdat de prijs verschillende partijen (burgers, bedrijven en instellingen) erbij betrekt.

De sluitingsdatum voor inzending voor de Nationale Toekomstprijs is 15 september.

De uitreiking van de Nationale Toekomstprijs vindt plaats op 17 oktober op de Floriade in Hoofddorp. De Nationale Toekomstprijs werd in 2000 gewonnen door de Overijsselse camping Papillon.

Bron: Bonnie van der Meer, telefoon 038- 4251416


© 13-08-2002 Provincie Overijssel