LOOK@T

Donderdag 17 oktober verwacht: 10 miljoenste kleurplaat

Donderdag 17 oktober verwacht de 10 miljoenste afgedrukte kleurplaat via www.kleurplaten.nl

www.kleurplaten.nl verwacht dat de 10 miljoenste kleurplaat binnenkort zal worden afgedrukt via haar site. Dit aantal is gerealiseerd sinds de start op 1 juli 2000. De 10 miljoenste kleurplaat zal naar verwachting op donderdag 17 oktober a.s. worden afgedrukt! Momenteel zijn er al ruim 9.950.000 kleurplaten afgedrukt en per dag worden er gemiddeld tussen de 15.000 en 20.000 kleurplaten geprint. Uit deze cijfers blijkt dat kleuren nog steeds erg favoriet is en dat voor het vinden van kleurplaten en het gebruik ervan het internet een steeds populairdere bron wordt!

Om dit heuglijke feit te vieren zal de bezoeker die de 10 miljoenste kleurplaat afdrukt, in het zonnetje worden gezet met een superprijzenpakket, bestaande uit diverse leuke prijzen, aangeboden door verschillende adverteerders van Kleurplaten.nl. De komende week zal de bezoeker via Kleurplaten.nl worden geïnformeerd over de actie. De bezoeker die de 10 miljoenste kleurplaat afdrukt, zal op zijn of haar scherm een mededeling krijgen en gevraagd worden contact met Kleurplaten.nl op te nemen. Vanaf dat moment zal op Kleurplaten.nl ook duidelijk te zien zijn dat de mijlpaal van 10 miljoen kleurplaten is bereikt.

Wist u dat het aantal van 10 miljoen kleurplaten overeenkomt met:
-een stapel kleurplaten van 1195 meter hoog. Dat zijn bijna 11 domtorens boven op elkaar;

-maar liefst 49.269 kg papier. Dit is gelijk aan het gewicht van meer dan 16 olifanten;

-een afstand van 2970 km als je de kleurplaten allemaal achter elkaar neerlegt, ongeveer de afstand van Amsterdam naar Athene.

www.kleurplaten.nl is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar. Iedereen kan de site bezoeken en het gebruik is geheel gratis. Het inkleuren van kleurplaten is van oudsher een zeer geliefde bezigheid. Kleuren is altijd leuk, maar ook educatief. Spelenderwijs ontwikkelt het kind zijn motoriek, leert het zich te concentreren en groeit de creativiteit.

www.kleurplaten.nl is sinds juli 2000 operationeel. In slechts enkele maanden tijd is deze site uitgegroeid tot de grootste kindersite van Nederland. Momenteel telt www.kleurplaten.nl gemiddeld tussen de 10.000 en 18.000 bezoekers per dag en tussen de 2,5 en 3,5 miljoen pageviews per maand. Sinds de introductie van de vernieuwde Kleurplaten.nl per 1 oktober jl., heeft de site zon 25.000 à 42.000 bezoekers per dag!
Per jaar worden via deze site ongeveer 4 tot 5 miljoen kleurplaten afgedrukt. Tevens wordt elke maand een nieuwsbrief verzonden naar ruim 100.000 abonnees van Kleurplaten.nl om ze op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes.

---