Ingezonden persbericht



Nederlandse versie van FileMaker Pro 6 nu beschikbaar Nieuwe versie biedt gemakkelijke import en beheer van digitale beelden en geïntegreerde XML-ondersteuning

Utrecht, 17 oktober 2002 -- Vanaf vandaag is de Nederlandstalige versie van FileMaker Pro 6 beschikbaar. Deze databasesoftware biedt gemakkelijke opmaakprofielen en middelen om informatie te verzamelen, te beheren en te delen.

Multimedia
Nieuw in FileMaker Pro 6 is de mogelijkheid om grote aantallen beelden uit een map in een database te importeren. Voor de Mac OS X-gebruikers is het zelfs mogelijk om digitale beelden en informatie over de beelden direct vanuit digitale fotocamera's in de database vast te leggen. Het vereenvoudigen van de stappen om beelden toe te voegen, versterkt FileMaker's positie in het beheren van multimedia.

XML
Dankzij de geïntegreerde XML (eXtensible Markup Language) import- en exportmodule in FileMaker Pro 6, is grenzeloze informatie-uitwisseling mogelijk. De brede ondersteuning van de XML-standaarden betekent dat FileMaker kan integreren en gegevens kan uitwisselen met veel andere toepassingen.

Prijs en systeemvereisten
De adviesverkoopprijs van FileMaker Pro 6 is ¤ 349,00 (upgrade ¤ 179,00).

FileMaker Pro 6 heeft de logocertificatie 'ontwikkeld voor Windows XP', en draait op Windows 2000, 98, NT 4.0 (Service Pack 6) en Me (Windows 98, NT 4.0, 2000, of XP vereist voor Web Companion en ODBC); en op Mac OS X, Mac OS 8.6 tot 9.2 (Mac OS 8.6 of later vereist voor Web Companion en ODBC). Meer informatie is te vinden op www.filemaker.nl/products/fm_requirements.html

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl. Klantverhalen zijn te vinden op www.filemaker.nl/customers.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65