Titel: Première van Ayckbourns Momenten Van Geluk

Van den Ende theaterproducties
Datum en tijd: 17-10-2002 09:00

In de Goudse Schouwburg in Gouda gaat vanavond om 20.00 uur het toneelstuk Momenten Van Geluk in première in regie van Berend Boudewijn. Deze toneelproductie wordt gespeeld door een cast van topacteurs. Naast Ayckbourn-routinier Pleuni Touw spelen in Momenten Van Geluk Rik van Uffelen, Vera Mann, Jasper Boeke, Angela Schijf, Mark Ram en Ad Knippels een rol. Voor Angela Schijf, die op dit moment te zien is in de nieuwe Nederlandse dramaserie Meiden van De Wit, is dit het toneeldebuut. Momenten Van Geluk is de Nederlandse versie van de tragi-komedie Time Of My Life uit 1992 van de Britse toneelschrijver Sir Alan Ayckbourn. De vertaling is van Coot van Doesburgh die al vele succesvolle toneelvertalingen op haar naam heeft staan.

Plaats van handeling in Momenten Van Geluk is een restaurant waar de verjaardag van Laura Schaafsma wordt gevierd, gespeeld door Pleuni Touw. Naast haar man Gerard (Rik van Uffelen) zijn ook hun twee zoons (Jasper Boeke en Mark Ram) met partner aanwezig (Vera Mann en Angela Schijf). Het uitje wordt een tragi-komisch slagveld onder het motto 'familie, je kan niet mèt, maar ook niet zonder'. De ober, die in Momenten Van Geluk een cruciaal aandeel heeft, wordt gespeeld door Ad Knippels.

Alan Ayckbourn (1939) schreef tot nu toe meer dan zestig toneelstukken. Wereldwijd is hij na Shakespeare de meest gespeelde toneelschrijver. In Nederland is een twintigtal van zijn stukken opgevoerd. De stukken van Ayckbourn typeren zich door een geraffineerde, eigenzinnige en ingenieuze vorm. Ook Momenten Van Geluk heeft een ongebruikelijke vorm. Daarin verplaatst het spel zich vanuit het heden soms naar de toekomst en soms naar het verleden.

Momenten Van Geluk reist na de première in Gouda op donderdag 17 oktober door het hele land t/m zaterdag 22 februari 2003. Kaarten en informatie via de theaters in het land of via De Reserveerlijn: 0900 300 5000 0.45 cent per minuut) dagelijks van 10u00 tot 22u00 of via www.reserveerlijn.nl


---

---
Noot voor de redactie/