Ingezonden persbericht

WRQ automatiseert de sportwereld

Den Haag, 17 oktober 2002 - WRQ gaat voor het uitwisselen van ledengegevens tussen sportverenigingen en sportbonden een brokersysteem leveren voor NOC*NSF. Het project is onderdeel van een landelijke project om informatieverwerking in de Nederlandse sportwereld te verbeteren. Een correcte en actuele informatieverwerking is vandaag de dag grotendeels de verantwoordelijkheid van vrijwilligers. Door deze taken met automatisering te ondersteunen verlicht NOC*NSF deze tijdrovende bezigheid van het schaarse aantal vrijwilligers binnen het verenigings- en bondsleven.

De overeenkomst is een onderdeel van het programma " Nederland Sportland Digitaal". Dit initiatief van NOC*NSF biedt de Nederlandse sportwereld de mogelijkheid hun bedrijfsprocessen en informatievoorzieningen te optimaliseren zonder dat zij hun eigen identiteit en onafhankelijkheid verliezen. Het project ontlast het schaarse aantal vrijwilligers van lastige neventaken en garandeert kwaliteit en continuïteit. Voor de realisatie van dit project zocht NOC*NSF aansluiting bij professionele automatiseerders. WRQ is gekozen om een systeem voor het uitwisselen van berichten te leveren (een zogenaamd 'brokersysteem'). Circa 90 sportbonden en 30.000 sportverenigingen in heel Nederland kunnen een aansluiting krijgen op dit systeem. Het vereenvoudigt en verbetert de communicatie tussen verenigingen en bonden over ledenmutaties en, in een volgende fase, wedstrijduitslagen.

Het brokersysteem is onderdeel van een infrastructuur voor beveiligde communicatie en een netwerk voor vereniging- en bondstoepassingen gebruik makend van een voor de sportwereld nieuw ontwikkeld XML-dialect. Het brokersysteem is gebaseerd op WRQ Verastream en biedt de Business Process Management functionaliteit en functies voor verwerking van XML-berichten. Naar verwachting is het project op 1 september klaar voor aansluiting van de eerste bonden.

NOC*NSF koos voor WRQ vanwege de standaard functionaliteiten van WRQ Verastream en de ervaring die WRQ heeft in het omgaan met complexe, heterogene omgevingen. Het op WRQ Verastream gebaseerde brokersysteem zal moeten aansluiten op een scala aan systemen, werkomgevingen en bonden, elk met eigen voorwaarden en kenmerken. Voor de implementatie van het brokersysteem heeft NOC*NSF gekozen voor WRQ's partner Cap Gemini Ernst & Young.

Over NOC*NSF
Het Nederlands Olympisch Comité *Nederlandse Sport Federatie is de overkoepelende organisatie voor de sportwereld in Nederland. In NOC*NSF zijn zo´n 4,2 miljoen sporters vertegenwoordigd, via circa 90 landelijke sportorganisaties die samen zo´n 30.000 verenigingen vertegenwoordigen. NOC*NSF overlegt uit naam van deze bonden met de Nederlandse overheid over beleid, subsidie en grote sportevenementen en zendt namens Nederland teams uit naar de Olympische Spelen en andere Olympische evenementen.

Over WRQ
WRQ werkt al 22 jaar aan het optimaal toegankelijk maken en integreren van host-applicaties en verschaft daarmee haar klanten de flexibiliteit om snel mee te groeien met veranderende bedrijfsbehoeften en marktomstandigheden. Met meer dan 6 miljoen gebruikers in 51 landen is WRQ een van de grootste softwarebedrijven van de Verenigde Staten. WRQ wordt consequent als beste beoordeeld op het gebied van service en ondersteuning. WRQ verkoopt haar bekroonde producten Reflection en Verastream via een wereldwijd partnernetwerk. Het Europese hoofdkantoor van WRQ is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 heeft WRQ een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven. Meer informatie is te vinden op www.wrq.com/nl.