Politie Twente


Politieberichten Twente van 17 oktober 2002



Noordwest-Twente:

Getuigenoproep ivm doorrijden na aanrijding
02-769591
Holten Dorpsstraat
Woensdag 16 oktober
Een 19-jarige eigenares uit Holten had haar auto geparkeerd op de parkeerplaats aan de Dorpsstraat thv de bank. Tussen dinsdag 1900 en woensdag 09.50 uur werd haar auto aangereden, waarbij de dader is doorgereden zonder zijn of haar identiteit bekend te maken. De auto liep forse schade op. De politie roept getuigen op zich te melden.


Rijden onder invloed
02-080207
Den Ham Geerdijk
Donderdag 17 oktober 03.00 uur
Tijdens controle werd bij een 34-jarige automobilist uit Den Ham alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,22 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.


Rijden onder invloed en zonder rijbewijs
02-769752
Almelo Gerard Doustraat
Woensdag 16 oktober 23.10 uur
Nadat bij de politie was gemeld dat een 25-jarige Almeloër voornemens was te gaan rijden terwijl hij zwaar beschonken zou zijn en niet in het bezit van een rijbewijs, stelden zij een onderzoek in. Zij troffen de man bij zijn auto aan en waarschuwden hem niet te gaan rijden. Toen de man dit toch deed en probeerde er met zijn auto tussenuit te gaan, werd hij klem gereden en aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,84 o/oo. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Brom-/snorfietscontroles
02-080168
Almelo De Schelfhorst
Woensdag 16 oktober
Bij een gehouden brom-/snorfietscontrole werden 20 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werd 10x proces-verbaal opgemaakt, te weten
2x geen certificaat
5x constructiesnelheid
1x niet verzekerd
2x nog geen 16 jaar


Te veel snelheid en te veel lawaai: bromfiets in beslag genomen
02-080208
Rijssen Enterstraat
Donderdag 17 oktober 00.10 uur
Tijdens de surveillance kwam de politiemensen een bromfietser tegemoet over het fietspad van genoemde weg. Deze viel op door zijn enorm hoge snelheid. Nadat zij gedraaid ware om de bromfietser te controleren was deze inmiddels uit eigen beweging gestopt. Bleek dat bij zijn ouderlijke woning te zijn. Hij wilde zijn ouders niet wakker maken. De bromfiets is voor controle meegenomen naar het bureau. Daar bleek meteen al dat de bromfiets "steekgas' had, dat wil zeggen dat de gashendel vastzit en de bromfiets na het starten direct vol gas heeft. Op de rollertestbank vloog de bromfiets door de 2 Kw heen. Meer kon de testbank niet aangeven. Bovendien maakte de uitlaat zeer veel lawaai. De bromfiets werd in beslag genomen voor nadere controle. Tegen de 18-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens diefstal c.q. heling
02-769665
Almelo Adastraat
Woensdag 16 oktober 16.40 uur
De politiesurveillance controleerde aan genoemde locatie een personenauto met daarin vijf mannen. Bij een onderzoek in de auto werd een grote hoeveelheid nieuwe kleding voorzien van labels aangetroffen. De mannen konden geen aankoopbon overleggen. Hierop zijn zij aangehouden ter zake diefstal cq heling. In de fouillering werd bij een van hen 3 bolletjes harddrugs aangetroffen. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het betreffen alle Poolse mannen in de leeftijd van resp. 18, 25, 25, 26 en 28 jaar.


Aanhouding wegens mishandeling
02-769743
Almelo Professor Teldersstraat
Woensdag 16 oktober 22.30 uur
Werd bij de politie een mishandeling gemeld in een woning aan genoemde locatie. Ter plaatse treffen zij in de woning een enorme ravage aan. Op de grond ligt een vrouw buiten kennis, met een bloedend hoofd. Zij is onmiddellijk met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar zij werd opgenomen met een fikse hoofdwond. In de woning bevond zich tevens een 43-jarige man uit Almelo, zijnde de vriend van het slachtoffer. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en is aangehouden en ingesloten. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat zich in de woning heeft afgespeeld. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld.


Brandstichting
02-769639
Almelo Dahliastraat
Woensdag 16 oktober 15.10 uur
Werd een brand gemeld aan genoemde locatie. Daar was aan de achterzijde van een bedrijfspand brand gesticht. Door de snelle ontdekking kon erger worden voorkomen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De schade aan het pand is aanzienlijk. Een getuige meldde dat twee knapen waren gezien bij dit pand en kort daarna was er brand uitgebroken. Er werden kort daarna twee knaapjes aan de tand gevoeld, doch zij ontkenden en hebben er waarschijnlijk niets mee te maken. Volgens getuigen zou het gaan om twee knapen ongeveer 15 jaar, een blanke jongen, 1.70m lang, donkerblond haar en gekleed in donkerblauwe jas en spijkerbroek en een licht getinte jongen, 1.70 m lang, heel kort zwart haar, gekleed in grijze trui en spijkerbroek.
Een nader onderzoek wordt ingesteld.


Ongeval met letsel
02-769673
Vroomshoop Vierzonenweg
Woensdag 16 oktober 17.15 uur
Bij een woning aan genoemde locatie was een 50-jarige bewoner bezig een muur te metselen, toen hij door onbekende oorzaak van de 4 tot 5 meter hoge steiger viel. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Zuid-Twente:

Gehandicapte beroofd
02-080105
Enschede B W ter Kuilestraat
Woensdag 16 oktober omstreeks 15.30 uur
Een 90-jarige Enschedeër had geld gepind aan de Wethouder Nijhuisstraat en was in zijn invalidenkarretje op weg naar huis. Ter hoogte van de Dr. Lovinkstraat zag hij dat daar een rode auto stopte en dat er een man uitstapte. Deze man liep op hem af en sprak hem aan. Toen de 90-jarige zei dat de man weg moest gaan, trok deze daarop de stekker uit het karretje. Toen hij deze even later op verzoek van de 90-jarigede stekker aan hem terug gaf, griste de man de portemonnee uit de jas van de aangever en ging er in zijn auto vandoor.
Het betreft een rode, al wat oudere auto. De dader betreft een zuid-europees type, steil kort zwart haar, ong. 25 jaar oud, 1.70 lang en gekleed in een donkere trui en broek en zwarte schoenen.

Monique Oude Wolbers 053 - 455 55 07 tot 12.00 uur