Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 oktober 2002
·

Fietsster ten val Sassenheim
Een 12-jarige fietsster uit Sassenheim is op woensdag 16 oktober omstreeks 08.50 uur met haar fiets ten val gekomen. De Sassenheimse reed over het fietspad langs de Rijksstraatweg toen het stuur tegen het stuur van de fiets van een vriendin kwam. De Sassenheimse viel hierdoor met haar hoofd op het wegdek. De Sassenheimse werd voor controle overgebracht naar het LUMC.

Verdachten poging beroving aangehouden Leiden
De politie heeft op woensdag 16 oktober even na 15.30 uur twee Leidenaren van 27 en 39 jaar aangehouden op verdenking van poging beroving. Bij het Stationsplein was even daarvoor tussen drie drugsverslaafden een vechtpartij ontstaan. De twee verdachten probeerden een 25-jarige plaatsgenoot te beroven van zijn horloge en zijn mobiele telefoon. Hierbij liep de 25-jarige Leidenaar letsel op aan een oog en aan een oor. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.

Verdachten woninginbraak aangehouden Leiden
De politie heeft op woensdag 16 oktober omstreeks 23.00 uur twee verdachten van 18 en 22 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een oplettende buurtbewoners zagen twee mannen inbreken via een raam in een woning aan de Kort Galgewater. De gealarmeerde politie heeft direct de omgeving afgezocht en kon op de Kort Galgewater de twee verdachten die verscholen zaten tussen de struiken aanhouden. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning wordt gemist.

Diefstal uit bedrijf Bodegraven
In een bedrijf aan het Raadhuisplein is tussen dinsdag 15 oktober 18.30 uur en woensdag 16 oktober 06.30 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit van de toegangsdeur te vernielen. In het pand nam men kassaladen met een geldbedrag weg.

Inbraak in tankstation Bodegraven
In de nacht van donderdag 17 oktober, omstreeks 04.00 uur, werd ingebroken in een tankstation aan de Rijksweg N11. Men kwam de winkel binnen door een ruit in te gooien. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.

Onder invloed Bodegraven
Donderdagmorgen 17 oktober heeft de politie op de Dammekant een 35-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 01:30 uur zagen agenten de auto rijden op de Broekveldselaan. Een stopteken werd genegeerd. De rode personenauto ging al slingerend over de N11. De vrouw verklaarde dat ze slingerde omdat ze zat te sms-en. Bij de blaastest werd ook alcoholgebruik geconstateerd. De Alphense blies 420 ug/l en kreeg een boete.

Aanhouding Bodegraven
De politie heeft donderdagmorgen 17 oktober rond 02:30 uur een 20-jarige man uit Bodegraven aangehouden. Er was een ruzie in een woning aan de Beiershof gemeld. Toen de agenten arriveerden zagen ze in de portiek een bebloede man zitten. Tussen huisgenoten was er ruzie geweest. Het 21-jarige slachtoffer was meerdere malen geslagen. Ook zou de 20-jarige verdachte hem met een schroevendraaier hebben willen verwonden. De man heeft bij de politie meteen aangifte gedaan van poging tot doodslag. De verdachte kon in de woning aangehouden worden en is na zijn aanhouding ingesloten in een politiecel.

Verkeersongeval Nieuwerkerk aan den Ijssel
Bij een verkeersongeval op woensdag 16 oktober omstreeks 14.50 uur raakten een 16-jarige scooterrijder en een 30-jarige automobiliste beiden uit Nieuwerkerk aan den Ijssel betrokken. De scooterrijder reed over de Vrijheidslaan komende uit de richting van de Europalaan. Op de kruising Vrijheidslaan/Dorpsstraat/Schoolstraat/De Dreef verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobiliste. Een aanrijding was het gevolg. De scooterrijder liep een bloedneus op.

Beroofd van tas Gouda
Een 52-jarige Goudse is op woensdag 16 oktober omstreeks 20.30 uur van haar tas beroofd. De vrouw werd op de Bloemendaalseweg door twee mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk bedreigd met een mes waarna haar tas werd afgepakt. Beiden zijn daarna weggerend in de richting van het winkelcentrum.

Brievenbus in de brand Schoonhoven
In de nacht van woensdag 16 oktober heeft een aantal brievenbussen van een flat aan de Jan Lutmastrat in de brand gestaan. Een bewoonster zag de brand bij het thuiskomen. In de hal van de flat was inmiddels een dikke rookwolk. Met emmers water wist de bewoonster de brand te blussen. De politie vermoedt brandstichting.