Ingezonden persbericht


Den Haag, 14 oktober 2002

Nieuw maandelijks programma CNN Business Traveller

Op 17 oktober start CNN een nieuw programma voor de zakenreiziger, "CNN Business Traveller". Het programma wordt gepresenteerd door Richard Quest, bekend van CNN's zakelijke nieuwsuitzendingen. Het nieuwe programma stelt alle aspecten centraal van de snelle levensstijl van drukke managers en leidinggevenden. In de eerste aflevering, met de titel, 'Healthy mind, healthy body, healthy business' zijn de Britse chef-kok Gordon Ramsay, de Olympische held Sir Steve Redgrave en Intel's CEO Craig Barrett te gast.

Ramsay legt uit hoe zijn samenwerking met Singapore Airlines een uitdaging vormt voor zijn culinaire vaardigheden, en hoe het mogelijk is om gezond en voedzame maaltijden te serveren op 10 km hoogte. Sir Steve Redgrave demonstreert een 15 minuten durende work-out waarvoor geen hotel gym nodig is. 'On the road with...' is een terugkerend programma-onderdeel waarin het hectische leven en reisschema van een top CEO centraal staat. Craig Barrett, CEO van Intel, is de eerste vrijwilliger die met een digitale camera voor de kijkers zijn eigen videodagboek opneemt.

Thema's voor volgende afleveringen gaan o.a. over hoe je een carriere kunt onwikkelen terwijl je voortdurend op pad bent en hoe je een gezonde balans kunt vinden tussen werk en priveleven.

Voor diegenen die nieuwe landen en culturen bezoeken heeft 'CNN Business Traveller' tips over hoe om te gaan met verschillende culturen en hoe gezond te blijven bij een constant dieet van vliegtuigvoedsel.

Iedere aflevering heeft een aantal vaste onderdelen. Naast "On the road with...' o.a. de laatste reissnufjes in 'Road Test' en 'Getting Away' met adviezen om te ontspannen tijdens een zakenreis.

Als ondersteuing zijn op CNN.com Europe en Azie extra reistips te vinden en aanvullingen op de onderwerpen die op televisie zijn geweest. Zo zijn er op de sites o.a.; een wisselkoers converter, gepersonaliseerde weersvoorspellingen, de laatste beursinformatie en de mogelijkheid om feed-back via de e-mail te geven. Daarnaast wordt aparte informatie gemaakt voor CNN's PDA partner Avant Go.

CNN Business Traveler wordt in samenwerking met InterContinental Hotels and Resorts gemaakt

Met de eerste aflevering op 17 oktober start een reeks van 12 afleveringen van ieder een half uur. Iedere aflevering wordt 3 keer per maand uitgezonden.

De afleveringen worden altijd uitgezonden op de tweede zondag van de maand, de herhalingen altijd op de donderdag en zaterdag daarna.

Zondags Donderdags vanaf 17 oktober Zaterdags vanaf 19 oktober

om 21.30 uur om 23.30 uur om 19.30 uur


---