Socialistische Partij

Irak-debat in De Rode Hoed met Van Bommel, Van Vuren en De Wijk

15-10-2002 * SP-Kamerlid Harry van Bommel zal donderdagavond in De Rode Hoed in Amsterdam in discussie gaan met Rob de Wijk (Clingendael) en generaal-majoor b.d. Van Vuren over de vraag of Irak nu wel of niet moet worden aangevallen. Het debat wordt geleid door Judit Neurink, Midden-Oostenspecialist van dagblad Trouw.

De argumenten in de discussie over de vraag of een aanval Irak wel of niet wenselijk is, krijgen steeds meer gewicht nu blijkt dat een oorlog niet zo onvermijdelijk is als door velen werd verondersteld. Wie vrede wil, moet bereid zijn oorlog te voeren en Saddam moet nu keihard worden aangepakt, zo stellen sommigen. Donderdag wordt gesproken over de beste aanpak van de problemen in Irak en omtrent de oorlogsdreiging.

SP-Kamerlid Harry van Bommel is fel tegenstander van een aanval op Irak, generaal-majoor b.d. Adriaan van Vuren pleit voor een Nederlandse militaire bijdrage aan een aanval, Rob de Wijk van het Instituut Clingendael is voorstander van de indammingspolitiek.

Het debat zal donderdag 17 oktober vanaf 20:00 plaatsvinden in De Rode Hoed aan de Keizersgracht in Amsterdam. De toegang is gratis.

Dossier Irak