Ingezonden persbericht

Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 15 oktober 2002

Gouden Film voor VOLLE MAAN

De speelfilm VOLLE MAAN wordt op vrijdag 17 bekroond met de Gouden Film. Hoofdrolspelers Daan Schuurman, Georgina Verbaan, Cas Jansen en Michiel Huisman zullen samen met regisseur Johan Nijenhuis de Gouden Film in ontvangst nemen. Zij doen dit vrijdagavond om 18.00 voorafgaand aan de vertoning van de film in Pathé De Kuip te Rotterdam. Na afloop van de uitreiking is er voor het publiek de gelegenheid tot het stellen van vragen aan cast en crew.

De Gouden Film wordt uitgereikt op het moment dat een Nederlandse film 75.000 bezoekers heeft getrokken. VOLLE MAAN is sinds 7 oktober 2002 in de Nederlandse bioscopen te zien met 113 filmkopieën.

De Nederlandse Federatie voor de Cinematografie, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film introduceerden de Gouden Film en de Platina Film op 4 september 2001, in samenwerking met Fine BV. De bedoeling van de prijzen is de Nederlandse Filmindustrie te stimuleren en het publiek te motiveren naar Nederlandse films te gaan. Eerder werd de Gouden Film uitgereikt aan IK OOK VAN JOU, COSTA!, NYNKE, THE DISCOVERY OF HEAVEN, MINOES en OESTERS VAN NAM KEE .

Einde persbericht

www.filmfestival.nl
Noot aan de redactie: op het moment van het verschijnen van dit bericht heeft VOLLE MAAN meer dan 120.000 bezoekers gehad.