Ingezonden persbericht


Persbericht

Wijk bij Duurstede, 17 oktober 2002

Nieuw tijdschrift voor christelijke internetters

WIJK BIJ DUURSTEDE Nederland is een nieuw christelijk tijdschrift rijker. OneWay Magazine informeert christen-internetters tweemaandelijks over onder meer (nieuwe) christelijke websites en algemene wetenswaardigheden rond internet. Het blad wordt volgende week dinsdag gepresenteerd op de eerste dag van de Wegwijsbeurs in Utrecht.

Met OneWay Magazine wil uitgeverij Provisca uit Wijk bij Duurstede de aandacht vestigen op christelijke activiteiten op het internet. Hoofdredacteur Marieke Koken: Internet is een medium waar niemand meer omheen kan. De vraag is hoe we er op een positieve manier mee om kunnen gaan en wat het ons kan bieden. Er bestaan inmiddels duizenden uitstekende websites met een christelijke achtergrond, waaraan in bestaande magazines amper aandacht wordt geschonken. Zo n 70 procent van de Nederlandse huishoudens is aangesloten op internet. Een groot deel van deze huishoudens is christelijk. We willen hen informeren en adviseren. Dit doen we door bijvoorbeeld reportages, interviews, beschouwingen, nieuws en tips.

Een belangrijk onderdeel van het blad is de OneWayWebwijzer, een uitneembaar katern met recensies van meestal christelijke websites, verdeeld over 16 categorieën. Alle links die in de webwijzer en het blad worden gepubliceerd, zijn ook opvraagbaar via de christelijke portal- en community-website OneWay.nl (www.oneway.nl), waarmee OneWay Magazine nauw samenwerkt. Op de website wordt per 1 november een database met zo n 5000 Nederlandse christelijke links opgenomen.

Hoewel het magazine zich richt op het brede spectrum van de christelijke wereld, komen ook andere zaken aan de orde. Koken: We willen op een verantwoorde en positieve wijze informeren en communiceren. We gaan samen met de lezer op zoek naar boeiende, leerzame en ontspannende informatie op het wereldwijde web. Het blad is handig en interessant voor iedereen die internet gebruikt, jong en oud. OneWay Magazine is een uniek tijdschrift waarmee elke christen uit de voeten kan. Een gids naast internet, opgezet vanuit de enige inspiratiebron die alle christenen samenbindt: het Evangelie.

In het eerste nummer staan interviews met de inmiddels demissionaire minister van OCW, Maurice de Hond, Bas van der Vlies (SGP) en ds. Hans Eschbach, die allen een eigen visie hebben op internet. Er zijn reportages over de KRO-website, de Bond tegen het vloeken en Stichting Hulphond. Daarnaast wordt onder andere aandacht besteed aan het medium internet zelf, de geschiedenis en het gebruik van e-mail.

OneWay Magazine is een fullcolour tijdschrift van 68 pagina s, dat tweemaandelijks verschijnt. Een jaarabonnement kost ¬ 18,95. Het blad is voor de speciale introductieprijs van 2 euro in diverse christelijke boekhandels te verkrijgen, of te bestellen via de website: www.oneway.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht