Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Nieuwe machines leiden tot tijd- en kostenbesparende productafwerking

Banta Global Turnkey levert maatwerk-toetsenborden op bestelling

Apeldoorn, 17 oktober 2002 - Banta Global Turnkey, de divisie voor logistiek ketenbeheer van Banta Corporation, heeft aan haar machinepark in Apeldoorn twee gespecialiseerde laserprinters toegevoegd. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de behoefte van klanten om efficiënter computertoetsenborden te produceren. Grote voorraden behoren nu vrijwel tot het verleden, omdat de taalspecifieke bedrukking van cijfers en letters tot het allerlaatste moment kan worden uitgesteld. Bovendien profiteren de klanten, waaronder Microsoft, van grote besparingen in productietijd en -kosten.

Voorheen werden vrijwel alle toetsenboren in het Verre Oosten geprint in niet minder dan achttien verschillende taalspecificaties. Voor klanten betekende dit dat zij grote aantallen toetsenborden van iedere specificatie in voorraad moesten houden om op tijd te kunnen voldoen aan de marktvraag. Gezien de snelle veroudering van modellen vormden overschotten daarbij een belangrijke kostenpost. Door het aanbieden van de printing faciliteiten in Europa gecombineerd met de opslag en logistieke services van Banta Global Turnkey, realiseren de klanten nu aanzienlijke kostenbesparingen doordat zij voorraden tot ruim 65 procent kunnen verminderen. Bovendien is de time-to-market teruggebracht tot 24 uur en leidt het gebruik van bulktransport tot 25 à 50 procent lagere vervoerskosten.

Een van de klanten van Banta Global Turnkey is Microsoft. Robert Lawlor, Europees Hardware Business Manager bij Microsoft: "Met behulp van Banta's laserprintcapaciteit kunnen we snel inspelen op de onvoorspelbare marktvraag en ons voorraadniveau aanmerkelijk verlagen. Bovendien is Banta's capaciteit om zelf laserprinters af te stellen, te onderhouden en te repareren belangrijk voor ons. Daardoor zijn wij verzekerd van een ononderbroken aanlevering van kwalitatief hoogwaardige toetsenborden."

8000 toetsenborden per dag
Met de nieuwe apparatuur kan een toetsenbord in slechts acht à tien seconden worden voorzien van de juiste bedrukking. Per dag kunnen 8.000 toetsenborden worden bedrukt. Naast de investering in apparatuur, heeft Banta Global Turnkey drie gecertificeerde machinebouwers in dienst genomen om onderhoud, afstelling en softwareaanpassingen van de machines ter plaatse te kunnen uitvoeren.

"Het is onze doelstelling klanten te helpen bij een efficiëntere bedrijfsvoering door stroomlijning van ketenbeheer en distributie. In dat kader past het bieden van gelokaliseerde laserprintcapaciteit", aldus Pat Ring, vice president worldwide business development bij Banta Global Turnkey. "Met laserprinten kunnen wij meer producten leveren dankzij kortere doorvoertijden, snelle reactie op veranderende klantbehoeften en beheersing van de voorraadniveaus."

Banta Global Turnkey Group
Banta Global Turnkey, hoofdvestiging Cork, Ierland, is de divisie voor logistiek ketenbeheer van Banta Corporation (NYSE: BN), marktleider op het gebied van logistiek ketenbeheer en printtechnologie. De divisie heeft elf vestigingen met in totaal 2.200 medewerkers. Banta Global Turnkey draagt in belangrijke mate bij aan de wereldwijde opkomst van turnkey-dienstverlening. De onderneming is marktleider op het gebied van de nieuwe generatie diensten voor integraal, wereldwijd ketenbeheer. Banta levert ook een uitgebreid scala outsourcingsdiensten aan 's werelds grootste technologiebedrijven. De dienstverlening loopt uiteen van componenteninkoop, assemblage en verpakking tot voorraadbeheer en wereldwijde distributie. De printsector van Banta biedt vooraanstaande uitgevers en direct marketeers een uitgebreide reeks oplossingen op het gebied van afdrukken en digitaal afbeelden.