Hagemeyer

PERSBERICHT

In verband met het persbericht dat curatoren vandaag hebben uitgegeven naar aanleiding van het deponeren van het tiende openbare verslag inzake Ceteco maakt Hagemeyer het volgende bekend.

Het onderzoeksrapport van curatoren gaat nauwelijks in op de rol van Hagemeyer. Desalniettemin concluderen curatoren dat Hagemeyer zich onzorgvuldig heeft gedragen ten opzichte van Ceteco en haar schuldeisers, reden waarom curatoren hebben besloten rechtsmaatregelen te nemen tegen onder meer Hagemeyer.

Hagemeyer heeft goede gronden om iedere aansprakelijkheid voor het faillissement van Ceteco respectievelijk het tekort in de boedel van Ceteco af te wijzen. Een zorgvuldige analyse van de feitelijke positie van Hagemeyer als grootaandeelhouder van Ceteco ondersteunt deze afwijzing. Noch uit het onderzoeksrapport van curatoren noch uit het tegenrapport dat namens betrokkenen is opgesteld blijkt dat Hagemeyer terzake enig verwijt kan worden gemaakt. Hagemeyer heeft voorgesteld de conclusies van de rapporten inhoudelijk met curatoren te bespreken waartoe zij zich aanvankelijk bereid verklaarden. Curatoren hebben echter ondanks herhaald verzoek en ondanks een eerder toegezegde overlegstructuur tot op heden geweigerd deze discussie inhoudelijk aan te gaan en hebben evenmin de grondslag van Hagemeyers aansprakelijkheid willen onthullen en bespreken.

Hagemeyer kan zich dan ook niet aan de indruk onttrekken dat curatoren thans trachten een publieke discussie te entameren die ertoe zou moeten leiden dat betrokkenen bij het faillissement van Ceteco, vrijwillig een bijdrage leveren aan het tekort in de boedel.

Hagemeyer en haar adviseurs zien een eventuele civiele procedure met vertrouwen tegemoet. Hagemeyer heeft curatoren inmiddels aansprakelijk gesteld voor hun onzorgvuldige handelwijze.

Naarden, 17 oktober 2002
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur