Gemeente Zevenaar

Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 02.5492ONDERWERP:
Verslag raadscommissie Algemene Zaken d.d. 17 oktober 2002.ADVIES: Verslag vaststellen conform concept.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Het verslag wordt vastgesteld;

2. Het college kan zich vinden in de ambtelijke weergave van de ''consequenties van een eventueel besluit om niet extra in te huren van I en A'' met de volgende aantekeningen:
+ Prioriteit dient te worden gegeven aan de totstandkoming van het I&A-plan omdat daarmede het I&A-beleid voor de toekomst wordt vastgesteld en voorkomen kan worden dat steeds ad hoc beslissingen genomen moeten worden;

+ De vraag of het beheer van de website wel of geen prioriteit heeft wordt betrokken bij de evaluatie van internet en intranet.


Nummer: 02.5482ONDERWERP:
Verslag raadscommissie Welzijn d.d. 15 oktober 2002.ADVIES: Verslag vaststellen conform concept.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5481ONDERWERP:
Verslag raadscommissie Grondgebied d.d. 16 oktober 2002.ADVIES: Verslag vaststellen conform concept.BESLUIT:
Als volgt besloten:
Conform advies. Aandacht schenken aan uniforme wijze van notuleren.

Nummer: 02.5470ONDERWERP:
Agenda voor de raadsvergadering van 30 oktober 2002.ADVIES: Agenda voor kennisgeving aannemen en voorleggen aan de voorzitter van het presidium.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies;

2. Raad nog afzonderlijk wijzen op het informele deel met betrekking tot de bezuinigingen.


Nummer: 02.5438ONDERWERP:
Landsdekkend beeld 2005, archiefinventarisatie en historisch bodemonderzoek.ADVIES:
Indien de Provincie instemt met de keuze voor het uitvoerend onderzoeksbureau en conform eerdere afspraken de onderzoekskosten financiert, het onderzoeksbureau opdracht geven voor de archiefinventarisatie en het historisch onderzoek.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Om alle van bodemverontreiniging verdachte locaties binnen de gemeentegrenzen in beeld te brengen moet een grootschalige archiefinventarisatie en historisch bodemonderzoek worden uitgevoerd. Dit project komt voort uit de NMP-3 doelstelling om in 2005 de bodemkwaliteit in Nederland Landsdekkend in beeld te hebben. De Provincie coördineert dit project en stelt hiervoor financiële middelen ter beschikking. Er is voor het project een gemeentelijk plan van aanpak opgesteld dat inmiddels is goedgekeurd door de Provincie. Een extern onderzoeksbureau gaat de werkzaamheden uitvoeren. Voorgesteld wordt op korte termijn opdracht te verlenen aan een onderzoeksbureau.

Nummer: 02.5359ONDERWERP:
Aanvraag extra kindplaatsen kinderopvang.ADVIES: Geen aanspraak maken op extra kindplaatsen kinderopvang.BESLUIT: Conform advies

Nummer: 02.4287ONDERWERP:
HSL-Oost / kosten lokale initiatieven.ADVIES:
Geen opgave doen van externe kosten voor planontwikkeling in verband met stedenbouwkundige ontwikkelingen in het stedelijk gebied in het verlengde van de oorspronkelijk geplande HSL-Oost.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Bij de planontwikkeling voor de Hoge Snelheidslijn-Oost zijn door een aantal gemeenten lokale plannen ontwikkeld. Aanvankelijk was het namelijk de bedoeling de spoorlijn Utrecht - Arnhem - Duitse grens uit te breiden. Toen de minister van Verkeer en Waterstaat uiteindelijk besloot te kiezen voor de benuttingsvariant, verloren de plaatselijke initiatieven geheel of gedeeltelijk hun waarde. Vaak hebben gemeenten hoge kosten gemaakt om te komen tot planontwikkeling voor de plaatselijke verbeteringen. De Bestuurlijke Begeleidingsgroep HSL-Oost/A-12 probeert die extra door de gemeente gemaakte plankosten te verhalen op voornoemde minister. In Zevenaar is geen sprake van lokale stedenbouwkundige initiatieven zoals hier bedoeld, omdat de HSL was gepland tussen de Betuwelijn en het bestaande spoor.

Nummer: 02.5461ONDERWERP:
Wachtlijst papierinzameling.ADVIES:
Uitspraak doen of het huidige inzamelsysteem ongewijzigd dient te blijven.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Inzamelsysteem ongewijzigd laten;

2. Aandacht besteden aan de verdeling van de inzamelgebieden en aan het college voorleggen.

TOELICHTING:
Elf verenigingen en scholen zamelen in de gemeente oud papier in. Er is een kleine wachtlijst van verenigingen die ook papier willen inzamelen. Jaarlijks wordt bekeken of het inzamelsysteem gewijzigd moet worden.

Nummer: 02.5463ONDERWERP:
Aangaan vaste geldlening.ADVIES:
Een geldlening, groot 4.000.000,00 afsluiten met een einddatum van 31-12-2004.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5464ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 15 oktober 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5465ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 9 t/m 16 oktober 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.5466ONDERWERP:
Rookruimte werf.ADVIES:
Op de gemeentewerf een rookruimte creëren.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
De Keuringsdienst van Waren heeft aangegeven dat er op de gemeentewerf een aparte rookruimte dient te komen.

Nummer: 02.5253ONDERWERP:
Service Niveau Overeenkomst CWI-Gemeenten 2002.ADVIES: Akkoord gaan met de voorgestelde wijziging van de Service Niveau Overeenkomst 2002 tussen CWI''De Liemers'' en de Liemerse Gemeenten.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Voor 2002 zijn tussen het CWI ''De Liemers'' en de Liemerse gemeenten werkafspraken gemaakt over o.a. de kwaliteit, de tijdigheid, de volledigheid en de betrouwbaarheid van de uitkeringsintake. Deze werkafspraken zijn goedgekeurd door het college van B&W en vastgelegd in een Service Niveau Overeenkomst (SNO). Na evaluatie is besloten om de afspraken over de termijn tussen de werkintake en de uitkeringsintake met twee werkdagen te verhogen. CWI en gemeenten hopen hiermee de poortwachtersrol voor fase 1-klanten te versterken, de kwalificerende intake/vervolggesprekken fase 4 tijdig te verzorgen en de mate van compleetheid van de dossiers te vergroten.

Nummer: 02.2456ONDERWERP:
Klacht van K.A. Wenting, Oude Doesburgseweg 38, inzake parkeren op het groen aan de Oude Doesburgseweg.ADVIES:
Gezien de tijdelijkheid van de toename van de parkeerdruk en de functie van de locatie voor evenementen, niet overgaan tot het plaatsen van zgn. ''Amsterdammertjes''.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Betrokkene klaagt over het feit dat geparkeerd wordt op het openbaar groen aan de Oude Doesburgseweg en verzoekt om maatregelen. Gezien de tijdelijkheid van de toename van de parkeerdruk en de functie van evenemententerrein (kermis) gaat het college niet over tot het plaatsen van zgn. ''Amsterdammertjes''.

Nummer: 02.4871ONDERWERP:
Schrijven van kapsalon Eijmans, Kerkstraat 7, naar aanleiding van berichten dat aanbrengen van sfeerverlichting in het centrum dit jaar geen doorgang vindt.ADVIES:
Uitspreken dat het college de hele gang van zaken eveneens betreurt, maar geen mogelijkheden heeft om deze kosten door te belasten.BESLUIT: Als volgt besloten:
Conform advies, maar in de uitgaande brief verwijzen naar de brief aan wethouder Jansen.TOELICHTING:
Betrokkene spreekt zijn ongenoegen uit over het feit dat niet voldoende ondernemers in het centrum bij willen dragen in het aanbrengen van sfeerverlichting en geluidsvoorzieningen. Het college betreurt de hele gang van zaken eveneens, mede gezien de forse investeringen die de gemeente hierin al heeft gedaan. Het college hoopt nog steeds dat zich alsnog ondernemers zullen melden en de sfeerverhogende voorzieningen nog dit jaar aangebracht zullen worden.

---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar