Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

16-09-2002
Sportverenigingen delen kennis op Sportmarkt 2002

Op donderdag 17 oktober organiseren SPORT Fryslân, gemeente Smallingerland, Sportbedrijf Smallingerland en Sportfederatie Smallingerland in het gloednieuwe Sportcentrum Drachten de Sportmarkt 2002. De bijeenkomst biedt tussen 18.00 en 22.15 uur de vrijwilligers van de 1600 sportverenigingen gratis de mogelijkheid om sportkennis met andere verenigingen en deskundigen te delen. De deelnemers kunnen de kennis halen bij hoofdthema's, workshops, spreekuren en een infomarkt. Deskundigen helpen sportverenigingen om de informatie om te zetten in realistische acties.

Bekende Friese deskundigen in forum
De opening van de Sportmarkt is een forumdiscussie onder de titel "Kennis moet je (mede)delen". Het forum bestaat uit de bekende Friese deskundigen: Henk Gemser, Joop Atsma, Tjalling van den Berg en Jos Valentijn. Omrop Fryslân-sportjournalist Freark Jansma leidt de discussie tussen de verenigingen en het forum.

Nieuwe plannen ontwikkelen
Voor het voortbestaan van een vereniging is het belangrijk dat de organisatie achter de vereniging goed in elkaar steekt. Aan het begin van het sportseizoen 2002/2003 willen besturen graag nieuwe plannen ontwikkelen. Daarom hebben de organisatoren van Sportmarkt 2002 al eind augustus een uitnodiging naar alle 1600 Friese verenigingen verstuurd. Er blijkt een grote behoefte vanuit de verenigingen aan een informatieve avond als de Sportmarkt 2002 deel te nemen. Om de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen is het van belang dat de belangstellende verenigingen hun aanmeldingsformulier zo spoedig mogelijk retourneren.