Ingezonden persbericht

Van Duuren Media biedt boekcontent on-line

ECK EN WIEL, 20020925 -- Van Duuren Media heeft samen met MultiMedia Services van KPN CIMS een initiatief gelanceerd dat betaalde on-lineverspreiding van boekcontent mogelijk maakt. Via KPN's SwitchPoint-technologie kunnen klanten van Van Duuren Media gedeelten van boeken on-line kopen, waarbij ter betaling een simpel telefoontje naar een betaalnummer volstaat. Omdat niet alle boeken geschikt zijn om op deze manier te verspreiden, is het initiatief voorlopig beperkt tot de uitgave Windows Megatips van Dennis Gandasoebrata (ISBN 90-5940-026-7), een boek met meer dan 750 tips over het Windows-besturingssysteem.

Op www.megatips.nl is de tipdatabase uit het boek te doorzoeken en zijn de tips per stuk te koop. De on-linedienst is dus een aanvulling op de gedrukte uitgave, en is in eerste instantie bedoeld voor bezoekers die niet over het boek beschikken. Later kunnen nieuwe tips worden toegevoegd, waardoor de gedrukte uitgave ook actueel gehouden kan worden.

"Het tegen betaling aanbieden van boekcontent on-line is een uitstekende manier om ons productaanbod te verbreden en de keuze voor SwitchPoint is daarbij een logische, betrouwbare een kostenefficiƫnte oplossing", zegt Bob van Duuren, directeur van Van Duuren Media en uitgever van Windows Megatips. "Alhoewel de prijs van een on-line aangeschafte tip niet direct in verhouding ligt tot de prijs per tip wanneer het volledige boek wordt aangeschaft, is deze aanvullende dienst uitermate interessant voor iedereen die snel en goedkoop op zoek is naar een bepaalde oplossing, en (nog) niet over het boek beschikt. Bovendien zullen klanten van de on-linedienst, nadat ze een paar maal met succes gebruik hebben gemaakt van het systeem, ongetwijfeld geneigd zijn het boek alsnog aan te schaffen."

Op donderdag 17 oktober wordt de dienst nader gepresenteerd in een live videochat met de auteur en de uitgever; de uitzending vindt plaats vanuit de studio van KPN CIMS MultiMedia Services en zal te volgen zijn op verschillende grote webportals. De webchat begint om 14.00 uur en is te zien via www.webstation.nl/megatips. De complete chatsessie zal ook later nog op te vragen en te bezichtigen blijven.



Ingezonden persbericht