Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Zie ook RVD: "Geen activiteiten leden Koninklijk Huis tot november"

13/10/02 Prins van Oranje brengt werkbezoek aan Vietnam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt van 13 tot en met 17 oktober een werkbezoek aan Vietnam. De Prins houdt een toespraak tijdens de openingssessie van de Hanoi International Water Conference (HIWC) en bezoekt waterprojecten bij Hanoi, Hue, Danang en Ho Chi Minh City.

Maandag 14 oktober woont de Prins van Oranje de Hanoi International Water Conference (HIWC) bij. Hij houdt een toespraak tijdens de openingssessie en woont plenaire sessies bij in de ochtend en de middag. Verder neemt hij deel aan een workshop waarin conclusies en aanbevelingen worden gedaan met betrekking tot het opzetten van een Coastal Zone Management Center in Vietnam.

Dinsdag 15 oktober bezoekt de Prins in de ochtend per helikopter de Hoa Binh Dam en een project in Nam Dinh voor duurzame ontwikkeling van een omdijkt kustgebied met zoutpannen. Vanuit de lucht worden de stroomgebieden van de Day Rivier en de Rode Rivier bekeken. Na aankomst in Hue wordt een Natural Disaster Mitigation project bezocht dat het ophogen van de bestaande dijk van de O Lau rivier behelst. Het Provincial People's Committee (PPC) van Hue is gastheer van een diner dat de gelegenheid biedt de waterproblematiek in de regio te bespreken.

Woensdag 16 oktober begint in Hue met een cultureel bezoek. Daarna vertrekt de Prins naar Danang. Hier wordt de locatie van de nog aan te leggen uitwateringssluis Lung Lam Sluice bezocht. In de middag is er een presentatie en discussiebijeenkomst van het PPC Danang over droogte en overstromingsrampen en de mogelijke maatregelen hiertegen. 's Avonds is het vertrek naar Ho Chi Minh City.

Donderdag 17 oktober: na een presentatie van de Mekong River Commission maakt de Prins een boottrip van Ho Chi Minh City naar Baria Vung Tau. Bij aankomst is er een presentatie van het PPC Baria Vung Tau en een gesprek over de ontwikkeling van Integrated Coastal Management. Het werkbezoek eindigt met de terugkeer in Ho Chi Minh City.