Ingezonden persbericht


CHEMCONNECT lanceert nieuwe COMMODITIES marktplaats

Toename in gebruik; transactievolume overstijgt $5 miljard; nieuw commodities handelsplatform voor chemicaliën en natural gas liquids

Rotterdam, 27 september 2002 ChemConnect, serviceprovider voor het optimaliseren van de in-en verkoopprocessen van chemicaliën, kunststoffen en aanverwante producten, kondigt vandaag de nieuwste-generatie elektronische marktplaats aan. Deze omvat een uitvoerige reeks uitbreidingen voor het realiseren van snellere transacties en het verkrijgen van toegang tot grotere groepen van inkopers en verkopers van bulkgoederen, zoals natural gas liquids (NGLs), aromaten, oxygenates, olefins en gerelateerde producten. Het nieuwe platform wordt op 17 oktober in gebruik genomen. Verder maakt ChemConnect bekend dat het volume aan transacties via de commodity marktplaatsen vanaf het begin dit jaar nu de 23 miljoen ton is gepasseerd.

Na de overnames van CheMatch en Altra Chalkboard eerder dit jaar heeft ChemConnect het belang onderkend van de consolidatie van de elektronische marktplaatsen voor de hele handelsketen van chemicaliën en hun grondstoffen. In lijn met ChemConnect s streven om blijvend te voorzien in de voortdurend toenemende behoeften van de Leden, introduceert ChemConnect het volgende generatie commodity handelsplatform. Dit heeft nog veel meer te bieden dan de functionaliteit van de succesvolle Chalkboard NGL marktplaats. ChemConnect s uitgebreide commodities handelsplatform omvat een zogeheten bid/offer layout waarmee de marktdiepte zichtbaar wordt, real-time updates van prijs en positie, en single-click ordering. Naar verwachting zal de liquiditeit toenemen vanwege de real-time aard van het onafhankelijke platform. Daardoor is het mogelijk om op basis van gerealiseerde transacties dynamische prijsindices vast te stellen, hetgeen meer uitgebreide mogelijkheden voor risk management zal bieden.

We hebben nu meer dan 250 actieve klanten die dit jaar tot nu toe al voor meer dan $5 miljard aan producten hebben verhandeld. Naarmate de liquiditeit toeneemt, breiden we onze propositie uit, zegt John Robinson, CEO van ChemConnect. Aangezien onze klanten steeds meer transacties online verrichten, zijn we erop gespitst hun aanbevelingen ter verhoging van hun winstgevendheid te implementeren in onze e-commerce tools.

ChemConnect s nieuwe commodity handelsplatform gaat op 17 oktober live en zal dan 185 Chalkboard en 200 Commodity Exchange Member bedrijven online samenbrengen.

Functionaliteit Chalkboard/Commodity handelsplatform

De extra functionaliteit van het nieuwe commodity handelsplatform omvat:
* Gelijktijdige afhandeling van meervoudige posities aan beide zijden van de markt
* Gepersonaliseerde portfolio, filters en meervoudige schermbeelden
* Anoniem onderhandelen om de vertrouwelijkheid te bewaren
* Dubbelzijdige transactiemogelijkheden in het bid/offer scherm
* Uitgebreide mogelijkheden voor prijsaanpassingen
* Web-based voor eenvoudige toegang

* Sjablonen voor het gemakkelijk uitbrengen van veel voorkomende transacties Leden zullen worden getraind in de weken voorafgaand aan de lancering. Verder zijn er ChemConnect trainingen en demonstraties in de Genf suite in het Dorint SchweizerHof tijdens de EPCA in Berlijn (28 september 1 oktober).

Over ChemConnect
ChemConnect helpt klanten met het optimaliseren van hun in- en verkoopprocessen met betrekking tot chemicaliën, kunststoffen en gerelateerde producten via een unieke combinatie van marktinformatie, industrie-expertise, e-commerce oplossingen en een actief netwerk van handelspartners. Meer dan 7,500 bedrijven in diverse industrieën over de hele wereld gebruiken ChemConnect s zeer efficiënte toepassingen en services om hun transacties te stroomlijnen en hun kosten te verlagen. Bezoek www.chemconnect.com voor meer informatie.

# # #
ChemConnect is een geregistreerd handelsmerk van ChemConnect, Inc. Alle overige namen van producten, bedrijven of services hier genoemd zijn de eigendom van hun respectievelijke eigenaren.