GEMEENTE ZANDVOORT

Soldaat van Oranje in actie in Zandvoort

Persbericht 9 oktober

Uitnodiging aan de pers

Op donderdag 17 oktober aanstaande onthult de heer Hazelhoff Roelfzema, bij velen beter bekend als de Soldaat van Oranje, in de Zandvoortse wijk Park Duijnwijk een bijzonder kunstwerk. Het betreft een bronzen beeld ter herdenking van alle daden van verzet in het verleden, heden en toekomst. De bekende beeldhouwer Kees Verkade heeft het gemaakt.

De onthulling start om 16.30 uur en vindt plaats op het Verzetsplein in Park Duijnwijk in Zandvoort. Burgemeester Van der Heijden heeft de heer Hazelhoff Roelfzema bereid gevonden de onthulling te verrichten. Hazelhoff Roelfzema woont in het buitenland en is slechts enkele malen per jaar voor korte tijd in Nederland.

Een unieke gelegenheid om deze oorlogsheld te fotograferen en uw lezers /kijkers hierover te berichten. Wellicht kan de gemeente Zandvoort meer voor u betekenen.

Voorafgaand aan de onthulling is er namelijk een exclusief symposium over het beeld van Kees Verkade, het nut en de bedoeling ervan. Een symposium waaraan het NIOD en Instituut Clingendael hun medewerking verlenen.Inmiddels hebben ruim tachtig deelnemers zich opgegeven voor het symposium.
Het symposium start om 13.00 uur met een korte persoonlijke inleiding van de Soldaat van Oranje.

Nota bene: dit symposium is niet openbaar. Als u de heer Hazelhoff Roelfzema wilt fotograferen terwijl hij zijn bijdrage geeft aan het symposium, geef dit dan door aan de afdeling Communicatie van de gemeente Zandvoort. U kunt uw reactie mailen naar info@zandvoort.nl t.av. de heer T. van Heemst


09 okt 02 14:29