Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 16 oktober 2002

BLADKORVEN ELKE MAANDAG EN DINSDAG GELEEGD

Omdat de bladeren op sommige plaatsen al beginnen af te vallen, is de gemeente gestart met het uitzetten van in totaal 200 bladkorven. Deze bladkorven zullen iedere maandag langs de oostkant en iedere dinsdag langs de westkant van de Dommel worden geleegd. Bladkorven worden pas geleegd als ze voor meer dan de helft vol zijn op de dag van het ledigen. Mocht er, tijdens een vorstperiode extra veel blad vallen, dan wordt er een extra ledigingsronde ingelast.

Dit jaar zijn er 200 bladkorven uitgezet op locaties waar veel bomen staan in gemeentelijke plantsoenen. Deze bladcontainers bleken een onontbeerlijke hulp te zijn bij het doeltreffend verzamelen van bladeren. In wijken met veel openbaar groen, nemen bewoners vaak zelf het opruimen van 'openbaar bladafval' ter hand. De bladkorven vormen dan een welkome hulp.

Elke week, op maandag of dinsdag, worden de bladkorven geleegd. U hoeft hiervoor niet naar de gemeente te bellen. In de geplande route zijn alle korven meegenomen. Mocht er, door een vorstperiode, ineens veel blad afvallen, dan wordt er een extra inzamelronde ingelast.

ALLEEN VOOR BLAD
Misschien ten overvloede, maar: bladkorven zijn bedoeld voor blad! Als er andere soorten afval gedumpt worden in de korven, zijn wij genoodzaakt de korven weer te verwijderen. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen, dan kunt u terecht bij de heer W. Walravens van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens de kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893969.