Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-10-2002
Persberichten vrijdagmiddag 18 oktober 2002 Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tot ma.morgen 08.00 uur

Auto-inbraak

Gisteravond werd er ingebroken in een bij Parc Sandur geparkeerde auto aan de Sandurdreef in Emmen. Door het portierslot van de auto te forceren werd deze geopend. Uit de auto nam de dader een autoradio-cd-speler, ongeveer 25 CDs, een lederen jas en een portemonnee met ongeveer 15,- en diverse bescheiden weg. Tevens werd het slot van de kofferbak geforceerd. Totaal bedrag van de weggenomen goederen en de schade is onbekend. De 20-jarige uit Emmen afkomstige eigenaar deed aangifte.

Eenzijdig ongeval

ASSEN Vanmorgen heeft op de N33 ter hoogte van Assen-Zuid een vrachtauto met tankaanhanger zichzelf vast gereden in de rechterberm ter hoogte van hm.paal 7.4. De 51-jarige uit Tongeren afkomstige bestuurder verklaarde dat hij tengevolge van wegwerkzaamheden naar rechts werd gedwongen omdat een pion te ver op zijn rijstrook had gestaan. Na onderzoek bleek dat er voldoende ruimte voor zijn vrachtauto is geweest om tussen pion en rechterberm door te rijden. De rijbaan is enkele uren gestremd geweest. De vrachtautocombinatie is door een sleper uit de berm getrokken.

Onderzoek woningbrand in Valthermond

VALTHERMOND Tijdens onderzoek door de technische recherche in de woning aan het Zuiderdiep waar gisteravond tot twee keer toe brand uitbrak is vast komen te staan dat er sprake is geweest van brandstichting. In de woning heeft men namelijk op meerdere plekken brandhaarden ontdekt. De politie is in afwachting van de terugkomst van de bewoners die nog op vakantie zijn. Men blijft de woning bewaken.

Winkeldiefstal

MEPPEL - Bij een bouwmarkt aan de Blankenstein werd vanmiddag een 63-jarige man uit Havelte aangehouden. De man rekende 2 doosjes viltglijders, 1 doosje plugschroeven en 1 doosje met houtduvels en een boortje niet af. Tijdens het passeren van de kassa ging het alarm af waarna de man door personeel werd aangehouden. Na overleg met justitie kreeg de man een transactievoorstel van 115 euro.