Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-10-2002
1e persbericht van vrijdag 18 oktober 2002

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 2.20 uur is op de Hastelweg een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Donderdag tussen 14.00 en 21.00 uur is op de Kruisstraat, Ouverture, Kronehoefstraat en Wijnpeerstraat een bromfietscontrole gehouden. 56 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 54x een te hoog vermogen;
1x ondeugdelijke remmen en 1x geen helm. 6 bromfietsen zijn inbeslaggenomen

s-Hertogenbosch: Verdachte aangehouden
Donderdagavond rond 23.35 uur is in het politiebureau op de Vogelstraat te s-Hertogen-bosch een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man meldde zich daar en deelde mede te hebben ingebroken in een sportkantine aan de Rijstenweg te Eindhoven. De man is voor nader onderzoek overgedragen en ingesloten in het politiebureau te Eindhoven.

Helmond: Verdachten steekpartij aangehouden
Donderdagavond rond 20.40 uur zijn op de Dokter Ledelstraat twee jongens, 16 en 17 jaar, uit Helmond aangehouden. Even daarvoor waren zij betrokken bij een steekpartij op de Weg naar Bakel. De gewaarschuwde politie trof daar een in de buikstreek gewonde 18-jarige man uit Helmond aan. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het slachtoffer lag een mes. Het mes is inbeslaggenomen. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. Naar de juiste toedracht stelt de politie een onderzoek in.

Helmond: Inbraak in een woning
Donderdag tussen 6.30 en 21.30 uur is ingebroken in een woning op de Wolfstraat. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit de woning verdween een bos sleutels.

Best: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de IBC weg. Een toegangsdeur is geforceerd. Uit het pand zijn enkele laptops verdwenen.

Oirschot: Diefstal trailer en motorboot
Tussen dinsdagavond 19.00 en vrijdagmorgen 5.45 uur is vanaf een parkeerplaats op de Koningstraat een grijze boottrailer en een speedboot gestolen. De speedboot is meerkleurig, merk Sagitarrio, type Fiardt.

Oirschot: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op Den Uitvanck. Een ruit is vernield. Uit het pand is ongeveer 50 euro gestolen.

Budel: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 21.00 en donderdagavond 19.00 uur is vanaf de Burg. Van Houtstraat een zwarte personenauto, Opel Vectra, kenteken XX-63-LL, gestolen.

Hoogeloon: Inbraak in een woning
Vrijdagmorgen tussen 2.00 en 7.00 uur is ingebroken in een woning op de Heuvelseweg. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning verdween een luchtbuks en ongeveer 500 euros.

Vlierden: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen rond 9.45 uur zag een jachtopzichter op de Molenhuisweg dat een man daar een konijn uit een strik haalde en daarmee wegliep. Hij hield de man, een 71-jarige inwoner uit Deurne, aan. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.