Gemeente Bergen op Zoom


Gemeente presenteert nieuwe huisstijl

De gemeente Bergen op Zoom presenteert vandaag haar nieuwe huisstijl. De huisstijl past goed bij het karakter van de gemeente Bergen op Zoom: creatief, modern en flexibel aan de ene kant en zakelijk, professioneel en gedegen aan de andere kant.

De nieuwe huisstijl is ontworpen door reclamebureau Boom Kollektief uit Goes.
Voor het ontwerp van het nieuwe logo is uitgegaan van het stadswapen. De volgende elementen zijn gebruikt:
Wildeman:
Voor velen zijn de wildemannen uit het stadswapen hét symbool voor de stad Bergen op Zoom. Vandaar dat er ook in het logo van de gemeente Bergen op Zoom aansluiting is gezocht bij dit markante element. Door de wildeman te restylen is de uitstraling echter dynamischer en eigentijdser gemaakt.
Golvingen:
De golvingen onder het logo zijn oorspronkelijk afkomstig uit het stadswapen, waar drie bergen te zien zijn. Deze golvingen symboliseren tevens de waterrijke omgeving en de golvingen van het omringende landschap. Te denken valt aan de Schelde, de rivier de Zoom en het Markiezaatsmeer enerzijds en anderzijds natuurlijk de Brabantse Wal, het natuurlijke fenomeen dat zo bepalend is voor het landschap van de gemeente.
Woordmerk:
De tekst: 'Gemeente Bergen op Zoom' is ook een belangrijk deel van het logo. De sierlijke letter vormt een ideale eenheid met de moderne uitstraling die het logo heeft

Het stadswapen zal altijd blijven bestaan en met trots worden getoond als symbool van de historierijke stad Bergen op Zoom. En zoals u aan het nieuwe logo ziet, is het oude wapen niet helemaal losgelaten. We hebben maar één wildeman laten gaan. De gemeente Bergen op Zoom kiest nu voor een nieuwe logo, een nieuwe uitstraling. In een huisstijl die niet alleen uitgaat van een rijke historie, maar ook van een rijke toekomst.

De nieuwe huisstijl zal fasegewijs worden ingevoerd. Te beginnen met het briefpapier, enveloppen, parkeervergunningen, visitekaartjes en rapportkaften. Deze veranderingen zijn voorbereid en worden morgen ingevoerd. Zaken zoals de folderlijn, het formulierenbestand en belettering van panden alsook de internetsite worden in het komende jaar gerealiseerd.