VELODROME AMSTERDAM

zesdaagsedeelnemersveld

Deelnemersveld Zesdaagse van Amsterdam definitief. Eén dag na de wereldkampioenschappen op de baan in Kopenhagen heeft wedstrijdleider de Belg Patrick Sercu het deelnemersveld van de tiende Zesdaagse van Amsterdam die van 21 tot en met 26 oktober in het Velodrome Amsterdam wordt gehouden, definitief rond. De laatste plekken zijn vergeven en niet aan de minsten. Eerder was de Belg er in geslaagd de mondiale zesdaagsetop, waarbij onder meer Gilmore-McGrory, Martinello-Villa, Risi- Betschart, Sassone-Tessier en Slippens-Stam te contracteren. De deelname van de wegrenners Servais Knaven-Leon van Bon was daarna ook al zeker. Evenals Matthé Pronk die met zijn jongere broer Jos zal starten.

Na Kopenhagen of beter gezegd Ballerup zijn de viervoudig wereldkampioen sprint en olympisch keirinkampioen de Amerikaan Marty Nothstein met de Deen Jimmi Madsen toegevoegd als koppel. De pogingen van Sercu om een compleet Belgisch koppel te formeren is ook gelukt. Sercu is namelijk ook medeorganisator van de Gentse zesdaagse. Zijn landgenoot Robert Lapage is al een gevestigde waarde in de zesdaagses en zal zijn landgenoot Filip Meirhage -wereldkampioen mountainbike- in Amsterdam als koppelgenoot zijn opwachting laten maken als zesdaagsenrenner.

De Oostenrijker Franz Stocher die met zijn WK-koppelgenoot Graber in de slotfase van het WK-koppelkoers net naast de wereldtitel greep en liefst twee maal zilver behaalde op het WK-baan zal in Amsterdam zal starten met de Duitser Gerd Dörich. Mario Vonhof (Duitsland) vormt een koppel met Nederlandse Nieuw-Zeelander Francis de Jager. Deze reed vorig jaar een heel verdienstelijke Amsterdamse zesdaagse. Het ijzersterke Zuid-Afrikaanse duo Jean-Piere van Zijl en Robert Hunter, die volgend seizoen een waardevolle aanvulling zal zijn voor de wegploeg van de Rabobank, maken het deelnemersveld compleet.

EK derny en EK koppelkoers
De Amsterdamse Zesdaagse kent twee dagen eerder een aansprekende en spectaculaire proloog. Op zaterdag 190 oktober. Een Het EK Derny, het EK koppelkoers onder de 23 jaar met deelname van de Nederlandse wereldkampioen op de scratch Wim Stroetinga, het EK Koppelkoers voor elite met vijftien koppels uit twaalf verschillende landen. Voor aanstormend sprinttalent wordt bovendien de Grote Prijs Jan Derksen verreden.
Het EK Derny kent een prachtig startveld. Titelverdediger Matthew Gilmore, de wereldkampioen koppelkoers Jerome Neuville, de Oostenrijkse kampioen Franz Stocher, de Deense kampioen Dennis Rasmussen, Duits kampioen Mario Vonhof, de Italiaan Fabio Massotto, de veelbelovende Tsjech Jozef Zabka en onze landgenoot Patrick Kops die de Nederlandse dernytitel op zak heeft.
Een zaterdagavond met internationale allure dus.

Deelnemersveld Zesdaagse van Amsterdam 2002:
Gilmore (Bel)-McGrory (Aus)
Martinello-Villa (Ita)
Slippens-Stam (Ned)
Risi- Betschart (Zwi)
Knaven-Van Bon (Ned)
Pronk-Pronk (Ned)
Sassone-Tessier (Fra)
Madsen-Nothstein (Den/USA)
Dörich-Stocher (Dui/Oost)
Lapage-Meirhage (Bel)
Van Zijl-Hunter (Z-Afr)
Vonhof-De Jager (Dui/Ned).

30 sep 02 20:21